söndag 1 november 2020

Sluga Sándor och lydige Lidquist hjälper Skinnskattebergs kommunchef begå självmål

Molokna Marie

Alldeles i slutet av oktober kom det fram att Skinnskattebergs kommunchef konspirerat tillsammans med den ökända folkpartisten (”liberalen”) Carina Sándor för att störta det socialdemokratiska kommunalrådet Lena Lovén Rolén. Kommunchefen hade fört bok över de tillfällen hon ansåg att hon rundats av kommunalrådet. Nu ”mådde hon så dåligt” att hon gick igenom alla dessa ”övergrepp” med Sándor. Eventuellt medverkade där också revisionens sakkunniga biträde Camilla Karlsson. Kommunrevisionens lydige ordförande Lennart Lidquist (L) fick verkställa och gick igenom en diger anklagelseakt med kommunstyrelsen. Kommunchefen Marie Tollefsen Markström håller därmed på att begå tidernas självmål. En kommunchef som konspirerar med oppositionen för att byta ut kommunalrådet och byta styre i kommunen har förstås noll förtroende från inemot halva fullmäktige. Förr eller senare, troligen förr, blir hen tvungen att packa ihop och dra. I och med att ryktet går i kommun-Sverige blir det lika omöjligt att få ett motsvarande jobb någon annan stans. Det är inte utan att man tycker synd om Marie. Detta blev förstås toppen i mest-lästa-listan för oktober.

Antal besökare var i oktober 324 (289 i september). Av dessa var 186 (162) unika. Genomsnittligt antal visade sidor per besök var 1,65 (1,42) och genomsnittlig tid per besök var 114 (85) sekunder. Regelbundna besökare kom från Sverige, USA, Finland och Storbrittanien. Ströbesökarna kom från Danmark, Frankrike, Tyskland och Ukraina.

 De tio mest visade inläggen i oktober:

 

1

Politiserande kommunchef skiter i det blå skåpet (ny)

2

Tyska kyrkan i Gunnilbo (2:a)

3

Det hände i oktober i Skinnskatteberg (ny)

4

Strövtåg: I finnskogarna (8:a)

5

De delade städerna och byarna 1: Sollentuna-Upplands Väsby(ny)

6

Strövtåg: De galna grevarna (3:a)

7

SD-kommun följer Skinnskattebergs flaggpolicy (ny)

8

Ensamkommande flyktingbarn på Karmansbo herrgård (4:a)

9

Stopp! Kom inte hit! (5:a)

10

Utredningsförslag: Parlamentarism i kommunerna (ny)


  

1 kommentar:

  1. "Vinnande koncept sprider sig. Över hela världen har politiker tagit efter Trumps retorik och sätt att driva debatt. Slå först, och slå hårdast. Erkänn aldrig fel, anklaga motståndarna för något värre. Om det inte finns något att anklaga dem för? Hitta på något! Ju värre desto bättre. Huvudsaken är att höras mest.

    I samtliga fall har det höga tonläget effektivt flyttat debatten. Det är inte så konstigt. Mobbning fungerar, och politiken är inget undantag.
    Men det är en stympad politisk taktik för den som vill bygga ett land eller en stad och åstadkomma politisk förändring efter valdagen. Politik handlar i det vardagliga inte så mycket om att vinna som om att samarbeta."
    Sanna Molander i FP 4 november 2020

    SvaraRadera