onsdag 1 maj 2019

Många läser om Fp+Sd:s njugghet mot minoriteter


De här kommunerna har något gemensamt: Borlänge, Borås, Botkyrka, Degerfors, Gällivare, Gävle, Göteborg, Hörby, Karlskrona, Karlstad, Krokom, Lerum, Linköping, Lund, Nordmaling, Pajala, Sigtuna, Solna, Sundsvall, Södertälje, Umeå, Vallentuna, Vingåker, Växjö och Åtvidaberg. De flaggar alla på kommunens officiella flaggstänger på de nationella minoriteternas högtidsdagar. Många kommuner flaggar också med regnbågsflaggan under t ex prideveckan. Skinnskattebergs kommun tillhör inte någon av dessa kategorier. Det flaggas på sverigefinnarnas högtidsdag, men samer, tornedalingar, romer och hbtq-personer tycker inte kommunen förtjänar ett sådant uttryck för respekt.

Beslutet fattades i juni i fjol. Det var alltså den dåvarande styrande koalitionen i kommunen (Folkpartiet under ledning av Carina Sándor tillsammans med Sverigedemokraterna) som stod bakom beslutet. Då fanns inte ens flaggning med den sverigefinska minoritetens flagg med. I vintras när kommunen bytt till ett socialdemokratiskt styre beslutades det på förslag från Socialdemokraterna att man också skulle flagga med sverigefinnarnas flagga på deras högtidsdag.

Men inte heller det gick alldeles smärtfritt. Moderaternas ökända gruppledare Bo Öberg yrkade avslag och reserverade sig mot beslutet.

Återigen är det stort intresse i läsekretsen för detta Fp+Sd-ställningstagande mot nationella minoriteter och hbtq-personer. Inlägget från förra sommaren är i topp på mest-lästa-listan i april-

Antal besökare var i april 324 (376 i nars). Av dessa var 166 (221) unika. Genomsnittligt antal visade sidor per besök var 1,52 (1,51) och genomsnittlig tid per besök var 72 (71) sekunder. Regelbundna besökare kom från Sverige, USA, Danmark, Finland och Nirge. Ströbesökare var från Brasilien, Schweiz och Spanien Schweiz.

De tio mest visade inläggen i april:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar