tisdag 5 juni 2018

Sverigedemokraterna och Folkpartiet säger nej till minoriteter

Igår var det kommunfullmäktige i Skinnskatteberg. Det beslöts att kommunen skulle flagga med sverigefinnarnas flagga på sverigefinnarnas dag. Det är bra. Det är att visa respekt för en av våra nationella minoriteter.

Miljöpartiet föreslog att samma respekt skulle visas de övriga nationella minoriteter som har fastställt en flagga och en nationaldag. Det föreslogs också att hbtq-personer skulle få samma uppmärksamhet genom att kommunen flaggar med regnbågsflaggan under Pride-veckan.

Efter omröstning sa fullmäktige nej till Miljöpartiets förslag med 16 röster mot 12. För förslaget röstade Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Mot röstade de borgerliga och Sverigedemokraterna.

Det framkom inga argument mot förslaget. Det enda var att det populistiska folkpartistiska kommunalrådet Carina Sándor menade att man inte hade utrett konsekvenserna av förslaget. Vad det nu kunde vara hon menade med det.

Därför får man gissa sig fram varför de borgerliga och SD sa nej. Ledande sverigedemokrater på nationell nivå har ju sagt att samerna inte är några riktiga svenskar. Kanske var det sådana funderingar som låg bakom. Och då kan man ju bara gissa hur de ser på hbtq-personer, romer och tornedalingar. De kanske inte ens är riktiga människor.

Fp och SD sa nej till hbtq-personer

Fp och SD sa nej till romer

Fp och SD sa nej till samer

Fp och SD sa nej till tornedalingar

Ett litet tillägg
Det saknades tre socialdemokrater, annars hade det blivit 16-15. När jag var gruppledare för Vänsterpartiet i Upplands Väsby var det dödsstraff för den gruppledare som inte fått dit hela sin partigrupp till fullmäktigemötet. Nej, jag skojar förstås. Dödsstraff var det inte, men det var bland det värsta som kunde hända.

Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.1 kommentar:

  1. After study a number of of the weblog posts in your web site now, and I really like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will probably be checking back soon. Pls check out my web site as nicely and let me know what you think. gsn casino games

    SvaraRadera