tisdag 21 augusti 2018

Vilket gäng!


Nazister, en SS-soldat och skinnskallar startade partiet
1988 bildades Sverigedemokraterna av personer med bakgrund i rasistiska och nazistiska organisationer som Vitt Ariskt Motstånd och Nordiska Rikspartiet (NRP). NRP var ett nazistiskt parti grundat 1956 men med kopplingar till de så kallade Lindholmsnazisterna - den ena av den svenska nazismens huvudinriktningar ända sedan 1930-talet. En av grundarna hade varit frivillig i Waffen SS. Den förste partiordföranden i SD kom från nazistiska NRP.

Vid det första årsmötet med lokalavdelningen i Malmö ett par veckor senare var ordförande en skinnskalle som senare dömdes för misshandel av en 14-årig invandrarpojke.

Skulle bomba Gudrun Schyman med handgranat
1993 förstmajtalade Gudrun Schyman i Kungsträdgården i Stockholm. Tre skinnskallar i publiken, varav en var ordförande för Sverigedemokratisk Ungdom greps av polisen då de var beväpnade med en skarpladdad handgranat. En tidigare medlem av SD:s styrelse dömdes till ett års fängelse.

Brände böcker om förintelsen iklädd nazistuniform
1996 deltog Tina Hallgren Bengtsson i ett sommarläger ordnat av Nationalsocialistisk Front. Hon hade tidigare varit SD:s vice ordförande. Vid mötet brändes litteratur om förintelsen. Hallgren höll tal iklädd full nazistuniform.


Hyllade Karl XII tillsammans med nazister
1997 samlades ledande sverigedemokrater i Riddarholmskyrkan den 30 november tillsammans med aktivister från bland annat Nationalsocialistisk Front för att hylla Karl XII.

Gav ekonomiskt stöd till nazistiska organisationer
2008 avslöjade att sex ledande SD-medlemmar hade gett ekonomiskt stöd till olika nazistiska organisationer bland annat Nationalsocialistisk Front och Svenska Motståndsrörelsen (senare Nordiska Motståndsrörelsen)

Åkesson gjorde sig lustig över mordet på Olof Palme
2009 deltog bland annat partiledaren Jimmie Åkesson i en båtresa till Estland ordnad av ungdomsförbundet SDU. Det avslöjades att man bland annat roat sig med att sjunga rasistiska sånger och dragit rasistiska skämt. Det hade också sjungits ironiskt om Olof Palmes död. Åkesson själv ledde sången i snapsvisan om Olof Palme: ”Lisbet såg pistolen blänka, tra la la laa, tra lal lal laa. Strax därefter blev hon änka.”

Gick på fest med hakkorsbindel
2012 deltog toppnamnet på SD:s kommunvalsedel i Halmstad på en fest och bar där en hakkorsbindel.

Roligt att sparka på döda får som föreställer judar
2016 berättar SD:s ekonomisk-politiske talesman Oscar Sjöstedt (nummer två på SD:s kommunvalsedel i Skinnskatteberg i år) skrattande om en händelse där tyska slakteriarbetare sparkade på döda får och låtsades att de var judar.

Roade sig på ”Camp Auschwitz”
2016 deltog två ledande företrädare för SD i Sävsjö i en festival där de smyckat sitt tältområde med en flaga med texten ”Camp Auschwitz”-Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar