torsdag 23 augusti 2018

Kristdemokraterna rensar ut kritiker


Två riksdagsledamöter för Kristdemokraterna har avslöjats med att ha fifflat med reseräkningar. Den ena – Penilla Gunther – från Trollhättan tvingades avgå från sitt riksdagsuppdrag och hoppa av som riksdagskandidat. Den andra - Caroline Szyber - fick syndernas förlåtelse av partiledningen och får stanna kvar.

Jag har tidigare skrivit om Penilla Gunther. Jag skrev då ”Jag lärde känna Penilla när vi tillsammans satt i Kommunförbundets FoU-råd. Jag tycker att hon var en kul tjej. Och inte verkade hon vara så religiös heller.”

Men det är värre än så: I partiledarstriden efter Göran Hägglund 2015 var hon en av dem som utmanade Ebba Busch Thor. Och Penilla har inte hållit inne med sin kritik mot den nya partiledningen och den närmast högerextrema linje som den har drivit.

Så här uttalade hon sig för Aftonbladet efter valet av Ebba Busch Thor: ”Partiet väljer nu fel väg. Vi har uppenbart olika tolkningar om vad Kristdemokraterna är. Jag tolkar inte partiet som ett högerparti”

Senast har hon kritiserat partiledaren för hennes utspel om utbyggd kärnkraft. Till SVT säger hon: ”Det hade kanske varit klädsamt om man hört av sig till den som haft hand om frågorna [Anm: Penilla Gunther var energipolitisk talesperson för KD] innan. Man kan naturligtvis tycka nya saker. Men det är däremot inte så bra kanske. Det är bra om ett parti håller en konsekvent linje.”

Om den andra reseräkningsfifflaren,  Caroline Szyber, har i alla fall jag inte hört att hon skulle ha uttryckt någon kritik mot partiledningen.

Det är svårt att värja sig mot intrycket att Ebba tacksamt tagit tillfället att göra sig av med en besvärlig och lite vänsterinriktad kritiker. Så går det till i de svenska högerpartierna.Praeterea censeo
Det finns politiker och partier som samarbetar med Sverigedemokraterna. De har köpt SD:s röster för att få egna maktpositioner. I utbyte har SD fått positioner som de annars inte skulle ha fått. Sådana politiker och partier (fascistkramare) bidrar till att få rasisterna att se ut som vore de rumsrena. Fascistkramarna borde skämmas. Och avgå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar