söndag 26 augusti 2018

Nu sätter vi punkt för Löwensköldska ringen

Vi är just hemkomna från årets resa i Västerled. Huvudmålet var Västanå teaters föreställningen av Anna Svärd; den tredje och sista delen av Löwensköldska ringen-trilogin. Tack Selma för det! Det var en rivig föreställning, men om jag ska säga som sanningen är, börjar vi nu kunna det Stinnerbornska formspråket. Det blir mycket snurra runt och springa runt i en ring. Jag tror att det vore bra om vi nu vilade oss från "Fryksdalens dansande dervischer" ett tag. Men annars ska ingen skugga falla över Västanå teater.

Fryken, hos Selma "Lövens långa sjö"
"Fryksdalens dansande dervischer" Foto Håkan Larsson; Anna Svärd 2018
Sjöstugan (Lake Lodge) säkrade fyra grisar
På vägen upp till Sunne lunchade vi på Lake Lodge vid Våtsjön väster om Karlskoga. Trots det löjliga engelska namnet serverades en utmärkt lunchbuffé med tre sillar, kall marinerad fläskfilé, köttbullar med gräddsås och potatis, kycklingklubbor, prinskorv, potatissallad, pastrami och en prickig korv. Det var gott och vällagat. Vår bedömning var att både köttbullarna och bearnaisesåsen var hemlagade. Som särskilt välsmakande vill jag framhålla fläskfilén. En brist kan möjligen vara det magra utbudet av fisk. Något slax lax hade väl åtminstone gått att klämma in. Men jävligt mätt blev man. Och också de kräsna grisarna var nöjda.


Vattenfärgen har blott en gud
På hemvägen gjorde vi det obligatoriska besöket på Lars Lerins Sandgrund. Här ett bildpotpurri:

Bää bää vita lamm
Ytterligare ett i det närmaste obligatoriskt stopp är Bredsjö Ostcafé för inköp av en rejäl klump Bredsjö Blue. Vi brukar köpa en tvååring, men den av slutsåld, så vi fick nöja oss med en ettåring. Fyraåringen var lite väl frän.
Tidigare matrecensioner

Fem grisar Matkonsulatet Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.


T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar