torsdag 7 december 2023

Skinnskattebergs kommunalråd (SD): Noll koll

Titta på SVT Nyheter Västmanlands inslag om gropen i Skinnskattebergs centrum. Ett minnesvärt replikskifte mellan nyhetsreportern och kommunalrådet Ewa Olsson Bergstedt (SD):

Intervjuaren: "Har ni inte koll på det idag menar du?"

Kommunalrådet: "Det skulle jag väl säga att vi har ... Nej det vet jag inte. Jonny ... Nej, kanske inte vi vet. Det är en svår fråga."

Intervjuaren: "Menar du att ni inte har kontrollen?"

Kommunalrådet: "Vi får titta på det..."

Jonny, som kommunalrådet vänder sig till och som inte är med i bild är Jonny Emtin (SD) ordförande i kommunstyrelsens tekniska utskott.

I månader har Bergslagsvägen i Skinnskattebergs centrum varit uppgrävd för byte av vattenledningar. Det visade sig att grävningen av diket var så klantigt gjord att det var risk för att hela vägen skulle rasa. Klantigt var just det ord som den ansvariga tjänstemannen Christopher Åberg använde i en tidigare intervju. Han är fastighets- och va-chef och ersätter den chef som fick sparken, under förevändning att hon var en säkerhetsrisk, för att hon blivit osams med sin chef, tekniska chefen Olle Karlsson.

Arbetsmiljöverket stoppade arbetet efter en inspektion och gropen måste läggas igen. Det var så farligt att en fjärrstyrd robot fick göra jobbet.

De sin blir mest ledsna är förmodligen den entusiastiska opinion som uppstod på Facebook eftersom avstängningen av halva vägen medförde att Skinnskatteberg för första gången fick ett trafikljus. Modernt och storstadsmässigt!


8 kommentarer:

 1. Fast det är inte bara SD gänget. Hela politiken i Skinnskatteberg är ofta noll koll. Jag såg på Youtube ett KF sammanträde där det frågades om någon ville gå en utbildning, som erbjöds, för att bli en bättre och kunnigare fritidspolitiker. ingen var intresserad. Det säger allt. Noll koll är Skinnsbergs största hot för att fortsätta vara kommun. Kommunen klarade sig i 1970-talets sammanslagningsvåg men knappast i nästa.

  SvaraRadera
 2. ”Det fanns en lättsinnig vårdslöshet i hennes självöverskattning som kunde misstas för naivitet.”
  Ovanstående citat ur Lena Anderssons nya bok passar skrämmande väl på nuvarande KSO Ewa OB, och sjukt bra även på förra KSO, Lena LR.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Är kommunens ledord inkompetens, opålitlighet och ovilja?
  Det är faktiskt riktigt illa att det förefaller vara så.
  Ansvaret ligger, som redan skrivits, hos Ewa OB. MEN...... grunden till de rådande omfattande problem lades under förra KSO. Nämligen Lena LR. Det var då man lyckades hitta de personer som idag styr förvaltningen. Rekrytering till en rad befattningar gjordes. En rad tidigare fungerande chefer skulle då ersättas med nya, mot nya KC lojala, personer. Man kunde naturligtvis inte, och ville inte heller, hitta dessa personer inom den bildade och kompetenta skaran arbetssökande chefer. Istället lyckades man, utan större ansträngning, rekrytera ett gäng personer utan vara sig bildning, utbildning, erfarenhet eller ledaregenskaper. Det drabbade inte bara tekniska gruppen som det den senaste tiden uppmärksammats ikring, utan även sociala, miljö och bygg, kultur och IT. Ekonomiröran med konsulter har det redan skrivits en halv bok om. Sist men inte minst drabbade det HRavdelningen . Den avdelning som skulle vägleda vid övriga rekryteringar drabbades av det största stolpskottet.
  Det är inte lätt som politiker att ta ansvar för detta!

  SvaraRadera
 5. Vissa saker hade varit lätt att göra rätt.
  Kommunstyrelsen hade kunnat hindra Olles trakasserier och avsked av Titti eftersom de fick all information om vad som hände under hennes cancerbehandling och vad arbetsmiljölagar säger. Sen hade de i maj och nyligen uppe frågan om att återkalla avskedet.
  Behöver det nämnas att Olle inte har utbildning eller erfarenhet? Han har fått tjänsten som teknisk chef trots ett uselt och falskt CV.
  Det hade varit lätt att behålla Titti som har utbildning och erfarenhet och göra sig av med Olle som gjort åtskilliga avskedsgrundande fel.
  Om politikerna hade haft någon heder, ryggrad och omtanke om kommunens anställda skulle de satt ned foten mot Anna Charlier och Olle Karlsson för flera år sedan.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. "Klappar du mig på ryggen så klappar jag dig"!

  SvaraRadera