söndag 19 november 2023

Trolltider: SD-topp gör tummen upp för smaklösa hot och kränkningar av kvinnor

 


Det här är ett klipp från en diskussion på Facebookgruppen ”Värt att veta i Skinnskatteberg” som har 3 800 medlemmar.

Inläggen från Thomas Grahn får tummen upp av Jonny Emtin. Jonny Emtin är ledande SD-politiker i Skinnskattebergs kommun. Han är ledamot av kommunfullmäktige, ersättare i fullmäktiges valberedning, förste vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i tekniska utskottet. En riktig SD-pamp med andra ord. Hans fru Therese Emtin är ledamot av socialnämnden och dessutom syster till Thomas Grahn.

Vad är det som Emtin gillar så starkt att det blir tummen upp?

Diskussionstråden handlar om flytt av ett elljusspår. Tekniske chefen påstås ha fattat beslut om arbetet, som medför kostnader för kommunen utan något politiskt beslut. Men vad Thomas Grahns inhopp i diskussionen har med detta att göra är dunkelt. Se dock faktarutan nedan om Emtins affärer. Syftet tycks mest vara att kränka och kanske hota andra personer.

Dom som kallas Srebrenicahäxor är systrarna Sheila Imamovic Skog och Leila Imamovic Brcaninovic. Dom kom med sina föräldrar hit som flyktingar undan kriget i Bosnien. I den bosniska staden Srebrenica genomfördes i juli 1995 det första folkmordet i Europa sedan förintelsen. 8 300 bosniska män och pojkar mördades av bosnienserbiska styrkor. Kvinnor och barn samlades upp och kördes i bussar ut från staden. Inte heller dom undgick våldet.

I ett examensarbete vid Högskolan i Jönköping har överlevare intervjuats. En berättar: ”Män begick hemska brott mot kvinnor och deras barn, såsom att kvinnor mördades men också en två månaders bebis mördades, kvinnor våldtogs, men också deras flickor … En militär i bussen dödade en kvinnas gråtande bebis. Kvinnan frågade om vatten men istället tog militären barnet och dödade det.”

Att kalla två bosniska flyktingar ”Srebrenicahäxor” är inte bara kränkande. För oss som minns folkmordet i Srebrenica finns det också ett hot bakom uttrycket.

Det är detta som SD-toppen Jonny Emtin gör tummen upp för.

Ett par andra Skinnskattebergskvinnor får också en släng av Grahns och Emtins formuleringskonst. Kommunens före detta VA- och fastighetschef Titti de Verdier får veta att hon inte är önskvärd och att ”hon skämmer ut sig”. Hovslagaren Sofie Arvidsson kallas ”dum”.

Nedsättande och hotfulla omdömen om Sheila, Leila, Titti och Sofie speglar SD:s kvinnosyn.

Det gör SD-Jonny tummen upp för.

Emtins affärer

Makarna Emtin har ett bolag tillsammans. Bolaget ska bedriva transport (som görs med hjälp av varsin stadsjeep, varav en är avställd, en släpvagn och en husvagn). Bolaget har en anställd. Det finns en koppling till omläggningen av elljusspåret eftersom Emtins företag gör jobbet där. Den begåvade Grahn arbetar med det. Den tekniska chefen i kommunen som uppges ha beslutat om arbetet utan att ha befogenhet heter Olle Karlsson. Efter hans osämja med VA- och fastighetschefen (Titti) drev han igenom att hon fick sparken från kommunen. Kommunens högsta politiker inom den tekniska sektorn är. Ja, just det Jonny Emtin (SD).

 


4 kommentarer:

 1. Tack för förtydligande av dessa förfärliga yttrande och handlande av en politiker och dess anhöriga Är det så här våra kommun invånare vill ha det?

  SvaraRadera
 2. Skinnskattebergs kommun är rena medeltiden, godtycke, arrogans, noll respekt och helt avvikande för hur resten av landet sköter offentlig förvaltning utan man gör det på sitt eget påhittade och ofta laglösa sätt. Det är inte för intet Förvaltningsrätten säger: nej, jävlar, inte Skinnskatteberg igen!! Jag är för att kommunen läggs ner och delas upp mellan Fagersta, Köping och eventuellt Surahammar. Det kan inte fortsätta år ut och år in. Första åren kunde man garva åt det. Nu är de bara motbjudande.

  SvaraRadera
 3. Det är bara personkonflikter som bara blir värre och värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snarare personangrepp mot de som kämpar för rättvisa och en välfungerande kommun.

   Radera