onsdag 1 november 2023

Domstol upphäver olagligt beslut av Skinnskattebergs kommunstyrelse

Kommunstyrelsen i Skinnskatteberg får bakläxa av Förvaltningsrätten när det gäller beslut om avskedandet av VA- och fastighetschefen. KS-ledamoten Fredriks Skog (V) hindrades mot sin egen uppfattning och vilja från att delta och rösta. Därigenom kom ärendet av avgöras genom att Per-Olof Östlund (S) röstade med Sverigedemokraterna och Liberalerna och mot sina egna socialdemokratiska partivänner.

VA-och fastighetschefen avskedades i vintras efter att ha blivit beskylld för att vara en säkerhetsrisk. Det enda besked som gått att få är att hon var osams med sin chef, kommunens tekniska chef. Som jag tidigare rapporterat är alla handlingar om ”säkerhetsfrågan” inklusive alla policydokument om säkerhetsskyddsarbetet hemligstämplade. Till och med handlingar som inte finns har kommunen för säkerhets skull hemligstämplat.

Avsaknaden av dokumentation samt det förhållande att borttagning av säkerhetsklassning används i kommunen som ett sätt att trakassera uppstudsiga anställda har anmälts till tillsynsmyndigheten för kommunernas säkerhetsskyddsarbete; i det här fallet länsstyrelsen i Stockholms län.

Fyra S-ledamöter i kommunstyrelsen hade tillsammans med Fredrik Skog (V) föreslagit att delegationen till tekniska chefen skulle återkallas, att ett tillfälligt utskott skulle tillsättas för att utreda frågan samt att beslutet att avskeda VA-chefen skulle upphävas. När det skulle avgöras av kommunstyrelsen bestämdes över huvudet på Fredrik Skog att han inte skulle få delta. Avgörande blev då att Per-Olof Östlund bröt med sina partikamrater och röstade med SD.

Detta innebär nu att kommunstyrelsens avslagsbeslut inte längre gäller. Det finns inte heller något beslut om att säga ja till kraven. Kommunstyrelsen måste därför ta upp frågan på nytt.

6 kommentarer:

  1. Och Östlund ska föreställa god kristen samt legitimerad psykolog?
    Ändå spelar han med i psykisk misshandel och rena övergrepp mot anställda och politiker.

    SvaraRadera
  2. När den kända politiska kuppen nådde dagens ljus
    Så kunde man se att på samma gata ligger deras hus

    Furuvägen är kanske kunskapsmässigt ganska vag
    Det förenklar för dem att stå över varenda lag

    De hyllar sig själva och vill gör salut
    Trots att sjuka blir drabbade av deras beslut

    Den största säkerhetsrisk vi har
    Är att vissa politiker sitter kvar

    SvaraRadera
  3. Det finns få politiker i vår kommun som inte är korruppta och arbetar för folket. Skog är en av dem dessutom ärlig med lång erfarenhet men vi har även Pentti L. och Anders J. som kämpar. Sorgligt att S distrikt inte ingriper.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad ska vi gammelsossar göra..
      Bilda nya socialdemokraterna?

      Radera
  4. Om man börjar diskutera att bilda ett nytt parti så vill jag gärna vara med!

    SvaraRadera