fredag 3 mars 2023

Styret i Skinnskatteberg: Operan är inte slut förrän tjocka tanten har sjungit

Den halvårslånga striden om vem som ska styra Skinnskattebergs kommun tycktes för några dagar sen vara över. Fagersta Nyheter meddelade att "Ewa Olsson Bergstedt, SD, får förnyat förtroende". I Dagens ETC kunde vi läsa att "SD vinner makten i Skinnskatteberg" och Dagens Samhälle meddelade "Efter politiska kaoset: SD-ledd trio vill styra Skinnskatteberg." Bakom dessa rubriker låg en överenskommelse mellan Sverigedemokraterna, Liberalerna och Centern om att bilda en styrande minoritetskoalition som skulle samla 12 av fullmäktiges 25 mandat.

Nu tycks saken inte vara så klar längre. I tidningen Dalabygden kan vi i dag läsa att en majoritetskoalition mellan Socialdemokraterna, Vänstern och Moderaterna med 13 fullmäktigemandat sedan i december förhandlats fram. Saken tycks inte vara riktigt klar ännu, och särskilt viktigt är det att de 13 fullmäktige från de tre partierna håller ihop i omröstningen på måndag. Ett avhopp och lotten får avgöra frågan och två avhopp medför att Sverigedemokraterna vinner.

Men som det sagts "operan är inte slut förrän tjock tanten har sjungit"


1 kommentar:

 1. Hur går det, tror du?

  Kommer "den tjocka tanten" att sjunga (med) eller blir hon "proppen Orvar" som hindrar (såp-) operan i Skinnskatteberg att ta slut på måndag (för att nu använda din liknelse) ?

  Jag hoppas på en uppdatering av din blogg innan måndagskvällens föreställning,
  så vi i publiken kan vara uppdaterade då kl 18,

  för förhandlingarns manglar väl på hela helgen nu, eller?

  /Elisabet

  SvaraRadera