torsdag 30 mars 2023

Inte rasist, men...

 


I en intervju i Fagersta-Posten hävdar Skinnskattebergs kommunalråd Ewa Olsson Bergstedt (SD) att hon inte är rasist. Så är det kanske. Men det finns nog grupper som hon inte gillar skarpt, som muslimer, nationella minoriteter (sverigefinnar, tornedalingar, samer, romer och judar), och kanske inte heller andra etniska minoriteter. Om man inte vill kalla det för rasism är det väl okej. Men för mig låter det i alla fall som främlingsfientlighet.

  • I en insändare i maj 2022 skrev icke-rasisten Ewa:

Massinvandringen från Mellanöstern och delar av Afrika har kommit att påverka Sverige negativt på en rad olika områden. Ett exempel är kravallerna som skakade Sverige under påskhelgen i samband med koranbränningar.

När det importeras stora mängder människor från muslimska länder vilka kräver att det ska inrättas blasfemilagar och förbud mot legitim religionskritik här i Sverige, med målet att montera ned vår demokrati, då är vi mycket farligt ute.

Vårt älskade Sverige är på väg att slitas sönder av islamism, segregation och våldsamheter.

  • När kommunfullmäktige i februari 2021 behandlade ett förslag att kommunen skulle flagga för dom nationella minoriteterna på deras högtidsdagar gick hon emot och yrkade avslag på förslaget.
  • När kommunstyrelsen i maj 2021 antog ett remissvar på länsstyrelsens förslag till integrationspolitiskt program föreslog hon att kommunerna ska sluta stödja ”så kallade etniska föreningar.” Inga bidrag till invandrarföreningar alltså.


1 kommentar:

  1. Ja det är tydligt vad hon står för , talar med kluven tunga

    SvaraRadera