måndag 21 oktober 2024

Ajöss till kulturriket i kväll

I kväll ryker Kulturriket all världens väg. Kommunfullmäktige i Kulturriket i Bergslagen Skinnskatteberg ska i kväll besluta om kommunens budget för 2025. Kulturskolan, som är gratis och som dom flesta barn i grundskolan deltar i ska skäras ned dramatiskt. Hembygdsgården ska säljas, och om ingen vill köpa den så ska den enligt kommunstyrelsens vice ordförande Bo Öberg (M) rivas.

Detta kommer ovanpå kraftiga nedskärningar inom skola och social, nedskärningar som i första hand kommer att drabba marginaliserade grupper i samhället. Det handlar om hemlösa, missbrukare, personer med psykisk ohälsa och fattiga.

Vänsterpartiet har lagt ett genomarbetat förslag till alternativ, som istället för nedskärningarna i välfärden drar in sju chefstjänster och går in i samarbetsrelationer med andra kommuner för att sänka kostnaderna och garantera tillången till olika specialistkompetenser.

Fullmäktiges ordförande Lennart Lydqvist (L) kommer tillsammans med den kultur- och välfärdsfientliga majoritet som består av SD, S, L, M och C att hitta på något trick som gör att Vänsterns budgetförslag kommer att dribblas bort. Så fungerar demokratin i kulturriket.

Skriv gärna på någon av dom namninsamlingar som är på gång om den hotade kulturskolan (just nu 585 underskrifter) och den rivningshotade hembygdsgården (just nu 179 namnunderskrifter).

Fullmäktigemötet börjar klockan 18 och är offentligt. Det kan också ses på kommunens Youtube-kanal.

 

 

2 kommentarer:

  1. "Kulturriket i Bergslagen" har aldrig haft någon bäring i kommunen. Sanningen är att man aldrig varit mån om historia och kultur. Tragiskt!

    SvaraRadera
  2. Undrar hur många invånare som kommer att dyka upp på KF för att ställa frågor. Det är alltid trevligt att se när folk bryr sig tillräckligt om en fråga för att delta i demokratin.

    SvaraRadera