tisdag 15 oktober 2024

Vänsterpartiets budgetförslag för Skinnskatteberg 2025

Vänstern i Skinnskatteberg föreslår stora nedskärningar på byråkratin. Sju chefstjänster dras in. Stora vinster finns också att hämta på samarbete med andra kommuner. Det gäller administrativa tjänster, räddningstjänst, kommunalteknik, miljö och bygg och överförmyndaren. Besparingar görs också på politikerarvoden.

Totalt sparas 14 miljoner. Av dessa används 10 miljoner som ett bidrag till att täcka underskott i budgeten. Fyra miljoner föreslås för att rädda kvar verksamheter som den SD-ledda högermajoriteten (SD, L, M, C) föreslår ska dras in eller minskas kraftigt:

  • Ingen nedrustning av kulturskolan
  • Ingen minskning av resurspersoner i skolan
  • Nytt uppsökande arbetssätt i socialtjänsten
  • Inga neddragningar inom socialpsykiatrin
  • Alltjänst för pensionärer

Ökat samarbete med andra kommuner medför inte bara lägre kostnader. Genom bättre kompetensförsörjning blir verksamheterna effektivare, och kommunens chanser att överleva som egen kommun stärks.

Ladda ned hela V:s budgetförslag här. LADDA NED

 

5 kommentarer:

  1. Kanon! Ta bort chefer som pendlar in utifrån och tar med dyra skattekronor från kommunen med sig till andra kommuner.

    SvaraRadera
  2. Jag har varit Socialdemokrat i hela mitt liv, men 2026 får V min röst. Den här budgeten är handlingskraftig och ansvarstagande.
    Det bästa jag sett på länge!

    SvaraRadera
  3. Problemet är att stora delar av organisationen är så eftersatt att det kommer inte finnas en vettig person som skulle söka och orka med tjänsten som välfärdschef även om de är en god tanke.

    Men de finns mycket klokt i budgetförslaget att ta tillvara på 👌

    SvaraRadera
  4. Välfärdschef har många underställda chefer med direkt verksamhetsansvar så idén är mycket bra.

    SvaraRadera
  5. Jag har inga problem med att rösta V i kommunen och M till Riksdagen. Bosse har slirat ur. V är de enda som vill ta tag i slöseriet.

    SvaraRadera