måndag 29 april 2024

Den politiska krisen i Skinnskatteberg: Dags för glasnost?

Läs gärna Rosemary Burks insändare i Magazin24 där hon beskriver det tilltagande krånglet med att få ut offentliga handlingar från Skinnskattebergs kommun. Nu börjar dom till och med att rejält betalt. Hon kallar det för en "demokratiskatt" som det är dags att avskaffa.

Jag kan bara hålla med. Nu får det vara slut på mörkandet. Vanligt folk som opponerar sig ska hållas i okunskap och plattas till om de vågar knysta.


7 kommentarer:

 1. Det är ingen som mörkar.
  Papper kostar, toner kostar, arbetstiden att kopiera kostar! Ska skattebetalarna bekosta er hobby??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Massa jobb att vägra digitalt ja. För då ska dokumenten eller mejlen samlas ihop, skrivas ut och räknas antal sidor, alternativt pdf:a och få automatik räkning. Sedan ska den som vill ha ut ta sig till kommunhuset och betala för uthämtningen. Mejlutskrifter har ofta samma mejl flera gånger i mejltrådarna och ofta sidor med endast signaturen eller något enstaka ord, då många sidor skrivs ut och betalas för i onödan. Eller då skickar personalen pappren per ytpost, kommunen betala portot.
   Någon i receptionen ska serva med detta. Efter det kan uthämtaren ta sig till bibblan (om den är pigg nog) och gratis skanna dokumenten på kommunens skrivare, med hjälp av personalen där.
   Allt för att ställa till mesta möjliga besvär och hinder för att få ta del av offentliga handlingar. Väldigt mycket extra besvär för personalen också.

   Radera
 2. Att skicka digitalt kostar inget. Man kan skriva ut själv om det behövs. Det är ingen hobby det är en rättighet man har att få ut offentliga handlingar.

  SvaraRadera
 3. "Skattebetalarna bekosta en hobby" det var det mest förvirrade jag läst i år. Om jag bor i kommunen och vill läsa vad som skall beslutas i fullmäktige, hur kan det vara en hobby? Vad är det för förtryckarstat du önskar dig? Hur kan det vara en kostnad när allt är digitalt och skickas digitalt till de i fullmäktige och det enda skribenten vill är att samma digitala PDF läggs ut på nätet. Det är ju noll och intet. Nu har SD ledningen tvingat folk att betala och skrivit ut på papper och skickat det efter mötet och låtsas som Internet aldrig kommit till för att ingen väljare ska fatta vad som sker. Jag är så trött på att styras av de som bara hade 2.or i betyg från årskurs 3 och fram till nian. För längre gick ni väl inte i skolan. Om ens det. Det är ju tydligt. Det måste bli ett slut på detta styre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märks vad ni kommunister har för människosyn?

   Radera
  2. SD styret eller tjänstemannastyret? Merparten påpekar att det är tjänstemannastyre då politiken ligger lågt. Då då är ju frågan är de SD styre som ligger bakom eller tjänstemännen….

   Radera
 4. Tyvärr, inte. För jag är definitivt inte kommunist men det är bra att du tar upp människosyn. I den kommentar jag kritiserade så förstod inte den som skrev att folk har medborgerliga rättigheter, tyckte det är okej att göra det oerhört svårt att få reda på någonting om vad som verkligen sker i kommunen, att Internet aldrig existerat (trots att man skriver på nätet) och så man skall printa ut digitala handlingar, lägga dem i ett kuvert och skicka dem med snigelpost istället för att distribuera digital, hallå det är år 2024, när de som sitter i fullmäktige får handlingar med epost och digitalt. Varför är det så himla viktigt att se till att folk vet ingenting förrän det är beslutat och förvånat läser i tidningen? Är det inte bättre att folk vet vad som skall beslutas. Jag inser att det om 2:or sedan årskurs 3 tog och det kan det gott göra för fattar man inte det då ja då har man antingen sovit på samhällskunskapen eller skolkat.

  SvaraRadera