måndag 11 juli 2022

Wanås konst och restaurang i Knislinge

Parken

Numen/For Use: "Tape Wanås"

Yoko Ono: "Wish Trees for Wanås"

Dammparti

Peter Linde Busk: "Solaris"

Ja, så var det maten också

Restaurangen serverade en flerrätters meny. Det började med en liten pilleflutt (teaser) bland annat med blommor och blad. Sen kom en liten rackare till råbiff. Så var det dags för "soppan" som bestod av en bit kokt gösfilé och några små tomater överhällt med den buljong av kyckling och fiskben. Efter det en perfekt stekt ryggbiff av grevens egen 28 månaders kalv, lök (men det var inte mycket, några skärvor av silverlök) och potatis, ostbricka med fyra små ostbitar och tunt knäckebröd (ostbricka kostade extra) och så slutligen en efterrätt som bestod av något slags glass med olika jox till (menyn sa något helt annat).

Inte var det billigt heller. Utöver ostbrickan dryckespaket för sisådar femhundra. Allt inklusive presentationerna som gjordes av servitören och sommelieren var det allt i enlighet med fine dinings liturgi. Det måste ha varit stärkande för livsstilsjägarnas självkänsla.

Sådär jan man förstås vara kritisk. Dyrt. Märkvärdigt. Bristande överensstämmelser med menyn. Men matlagningen var av högsta klass. Vi tyckte inte att det fanns något att anmärka på. Så det blir - för andra gången - i dessa recensioners historia fem grisar. Ta-damm!

Fem grisar!

Tidigare matrecensioner

Fem grisar Matkonsulatet 

Fyra grisar Högsjö wärdshusNya serveringen, ÄngelsbergKlostergatans vin och delikatess, Lund, KungsörstorpKohlswa herrgårdDjäknebergets restaurangGrythyttans gästgivargårdWärdshuset Gaggeska gården,  Bryggans Bar och CaféVästeråsPressklubbenGripsholms VärdshusUlvsby herrgård, Sunne, Konserthusterrassen, VästeråsLa Cantina, Södertälje, Zorbas taverna, Kolsva, Söders HjärtaLake Lodge, Karlskoga, Nya HattfabrikenFärna herrgårdTolvsbo bergsmansgårdVatten, Skärhamn, Kajplats 9, Västerås

Tre grisar Vinöns wärdshusWärdshuset EngelbrektKolbäcks GästgivargårdBjerreds Saltsjöbads kallbadhusBlå Kök och BarKarlstad, PinchosGöteborgBrasserie ElverketHjälmaren, Årsta, Agrill, Västerås, Laxmi, Västerås, Värdshuset Stopet, Grängesberg

Två grisar Wanbo herrgårdBrasseri Stadsparken, Västerås, Hotell Scheele, KöpingHyttans caféSäfsenInga kommentarer:

Skicka en kommentar