tisdag 24 november 2015

Nollorna del 6: Nu skakar marken under Fp+SD-koalitionen i Skinnskatteberg

Skinnskattebergs kommun styrs av en koalition mellan de borgerliga och Sverigedemokraterna under ledning av den populistiska folkpartipolitikern Carina Sándor. I går kväll var det möte med kommunfullmäktige. Det var ingen bra dag för Carina Sándor. De båda Sverigedemokraterna som på ett helt år inte yttrat sig en enda gång i fullmäktige var inte ens på plats. Och fullmäktige skulle besluta om budgeten för nästa år – årets viktigaste beslut.

De rödgröna partierna hade egna förslag. Vänsterpartiet föreslog bland annat en sänkning av kommunalskatten. Gemensamt var bland annat satsningar på bostadsbyggandet. Inför risken att förlora budgetomröstningen drev Carina Sándor igenom att budgetförslaget skulle skickas tillbaka till Kommunstyrelsen. Fullmäktige beslöt därefter utan omröstning att bifalla en socialdemokratisk motion om en utredning om utökat bostadsbyggande i kommunen.

Nu måste det bli ett extra fullmäktigemöte i december för att besluta om budgeten. Om inte Carina Sándor då lyckas mobilisera mutisterna kommer fullmäktige att fastställa en rödgrön budget. Då blir det inte möjligt för henne att fortsätta styra kommunen.

Praeterea censeo
Det finns politiker och partier som samarbetar med Sverigedemokraterna. De har köpt SD:s röster för att få egna maktpositioner. I utbyte har SD fått positioner som de annars inte skulle ha fått. Sådana politiker och partier (fascistkramare) bidrar till att få rasisterna att se ut som vore de rumsrena. Fascistkramarna borde skämmas. Och avgå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar