torsdag 12 november 2015

Liberala röster om Sverigedemokraterna


Ullenhag
Aldrig samarbeta med SD i någon form
Jag kommer själv aldrig att vilja samarbeta med SD i någon form.

(Peder Westerberg, gruppledare Fp Umeå)

Delar inte värdegrund om människors lika värde
Vi samarbetar inte med ett parti som inte delar värdegrunden om alla människors lika värde.
(Erik Ullenhag, gruppledare Fp Riksdagen)

                                            Inte under några omständigheter samarbeta med SD
Pehrsson
Allianspartierna i Södertälje – Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna – meddelar att oavsett valresultat i Södertälje kommun kommer man inte under några omständigheter att samarbeta med Sverigedemokraterna för att ta makten eller få inflytande.
(Fp Södertälje)

Diametralt motsatt värdegrund
SD har en värdegrund som är diametralt motsatt Folkpartiet liberalerna och en syn i flykting- och invandringsfrågan som inte delas av något annat parti. De har heller ingen politik annat än om invandringsfrågan och i till och med den frågan är de flesta förslagen både orimliga och ogenomförbara.
(Fp Eslöv)


Wallström
Då lämnar jag partiet
Den dag Folkpartiet sätter sig i ett organiserat samarbete med SD lämnar jag partiet. Sverigedemokraterna representerar allt som ledde fram till andra världskriget och massakern på Utöya. Att ens kontemplera ett samarbete med en dylik världsåskådning passerar all mänsklig värdighet.
(Martin Skjöldebrand, Fp Tyresö)

Fp ideologiskt längst från SD
Jag och Folkpartiet i Ljusdal har inte och kommer aldrig att inleda något samarbete med SD. … Folkpartiet Liberalerna är nog det parti som ideologiskt står längst från SD. Däremot kommer vi att alltid ta debatten med SD.
(Harald Noréus, Fp Ljusdal)


Ohlsson
SD ställer människor mot varandra
Folkpartiet liberalerna är det parti som ideologiskt står längst från SD. När vi liberaler talar om medmänsklighet och human flyktingpolitik ställer SD människor mot varandra och är beredda att sända tillbaka flyktingar till krig och förföljelse. Folkpartiet kommer aldrig samarbeta med SD, Folkpartiet avser istället ta debatten med SD.
(Göran Gustavsson, Fp Lindesberg, Johan Pehrson, riksdagsledamot Fp)

SD målar en skrämmande bild
Folkpartiet Liberalerna i Örebro öppnar inte upp för något samarbete överhuvudtaget med Sverigedemokraterna. SD:s förklaringar till hur samhället har blivit som det är samt deras förslag på hur det ska vara i framtiden målar en skrämmande bild.
(Karolina Wallström, Fp Örebro)
Sándor
Ett parti med nazistiska rötter
Jag känner enorm sorg i hjärtat, men känner samtidigt en stor liberal vrede. Nu måste alla demokratiska krafter jobba tillsammans. Det är ett parti med nazistiska rötter.
(Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot Fp)

Vi måste respektera den demokratiska viljan
Sverigedemokraterna i Skinnskatteberg är valda på demokratisk väg och nu finns de i kommunfullmäktige, så jag vet inte hur vi ska göra annars - de finns där och vi måste respektera den demokratiska viljan.
(Carina Sándor, kommunalråd Fp Skinnskatteberg)


Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar