lördag 10 oktober 2015

Brandturism

Idag har vi varit på utflykt till Hälleskogsbrännan - det tilltänkta naturvårdsområdet i skogsbrandområdet mellan Virsbo och Hörnsjöfors. För att stärka oss inför de straka upplevelserna började vi resan i Ängelsberg och lunch på Nya Serveringen.

Pyramid i Ängelsbergs skulpturpark

Åmotiv Ängelsberg
Fyra grisar till Nya Serveringen i Ängelsberg
Jag tog in den stekta strömmingen med friterad ansjovis och crème fraiche. Det var en trevlig bekantskap. Den friterade ansjovisen skänkte ett slags julbordskryddning åt strömmingen. Det var en ganska väl tilltagen portion och hyggligt snyggt presenterad.

Ingrid var lite mer kritisk. Hon åt en perfekt stekt entrecote med rostad potatis. Hon tyckte att det var något som fattades i smaken i potatisen, och hon var heller inte helt nöjd med presentationen. Som efterrätt tog hon in hallonpanacotta med lakritskaramell. Själv gillar jag inte lakrits, men Ingrid tyckte att det var en fin smakbrytning mot hallonen. Däremot var panacottan lite för fast i konsistensen. Jag var nöjd med min blåbärsmousse med vispgrädde. Inget speciellt men helt okej.

Det som så småningom får betyget att tippa över mot en fyra var trevlig och snabb betjäning, trots att det satt en busslast pensionärer i stora salen. Och sen den speciella miljön och utsikten över Åmänningen.

Ingrid vid entrecoten. I bakgrunden Oljeön

Hallonpanacotta

Den stekta strömmingen
Tidigare recensioner
Fyra grisar Högsjö wärdshus
Tre grisar Vinöns wärdshusWärdshuset Engelbrekt
Två grisar Wanbo herrgård
Två grisar Brasseri Stadsparken, Västerås

Nu till den svarta skogen
Den brända jorden

Livets återkomst

Grävlingsberget

Vid Snyten

Stenöken
Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar