söndag 12 april 2020

Många kommuner hjälper 70-plussare med handling


Många kommuner erbjuder nu handlingshjälp för riskgruppen över 70 år. Ibland utförs tjänsten direkt av kommunen, ibland i samarbete med kyrkan och/eller frivilligorganisationer. Utöver Berg och Fagersta som jag skrivit om tidigare är några exempel: Avesta, Karlsborg, Lekeberg, Leksand, Sollentuna, Säter, Torsby, Töreboda, Västerås.

”Alla måste äta men det är inte alla som har någon att skicka till affären” säger kommunalrådet Lars Isacsson (S) i Avesta till Dalarnas tidning.

”Vi ser positivt på alla initiativ som tagits av privatpersoner, men vi som stad måste kunna ge den servicen till riskgrupperna” säger Västerås stads säkerhetsdirektör Mikael Lagergren till VLT.

”Den här insatsen är otroligt viktig för kommunens äldre invånare” skriver kommunstyrelsens ordförande i Lekeberg Johan Niklasson (C) på kommunens hemsida.

Kommunalrådet i Skinnskatteberg Lena Lovén Rolén (S) är av en annan uppfattning. Någon sådan kommunal insats behövs inte eftersom kommuninvånarna är mer omtänksamma och håller koll på och hjälper sina äldre. Skinnskattebergsborna är med andra ord en finare sorts folk än de som bor i alla de andra kommunerna. En annan fördel är förstås att de spar pengar åt kommunen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar