onsdag 7 mars 2018

Nu har Carina alldeles tappat greppet

Punka

Det var kommunfullmäktige i Skinnskatteberg i måndags kväll. Det visade sig att luften fullständigt gått ur den folkpartistisk-sverigedemokratiska alliansen. På en rad frågor var det enda svar som det populistiska folkpartistiska kommunalrådet Carina Sándor hade att lämna var ”det vet jag ingenting om”. Den avhoppade sverigedemokraten Johan Hådén, som inte heller visste någonting försökte lätta upp stämningen genom att undra varför oppositionen höll på och tjatade om olika frågor när ”vi” (han menade nog Folkpartiet och Sverigedemokraterna) nu hade svarat.

Här är några exempel:Bussmassakern
Jag har tidigare skrivit om de dramatiska försämringarna i busstrafiken. Med kirurgisk precision har kollektivtrafikmyndigheten sågat sönder bussnätet. Den tidigare bytestiden på i princip noll minuter mellan buss 550 (Köping-Skinnskatteberg) och buss 500 (Skinnskatteberg-Avesta) har i de flesta fall ökat till 50 minuter eller mer. Buss 81 (Skinnskatteberg-Riddarhyttan) väntar bara fem minuter på försenade stombussar (linjerna 500 och 550). För den som missar anslutningen kan väntetiden bli uppåt en timme. Buss 550 kommer till Köpings station sex minuter före avgång för tåg mot Västerås och Stockholm. Det är i praktiken omöjligt att hinna med tåget vilket leder till en väntetid i Köping på över en timme.

Hur har kommunledningen kommunicerat med kollektivtrafikmyndigheten om de nya katastrofala tidtabellerna som gäller sedan mitten av december? På den frågan svarade kommunalrådet att man inte hade pratat med myndigheten om tidtabellerna. Några planer på att ta upp frågan hade hon inte.

Lekplatsen vid förskolan Masmästarbo
I åratal har föräldrarna framfört önskemål om förbättringar av miljön. Inget har hänt. Kommunalrådet svarade att alla politiska beslut var fattade, pengar anslagna, men beslutet hade inte verkställts. Det var ett nästintill obegripligt svar, eftersom kommunalrådet ju ansvarar för att fullmäktiges beslut blir verkställda. Ingen blir ju lycklig av politiska beslut som inte genomförs. Och något missnöje eller önskemål när det gällde lekplatsen det hade inte hon nåtts av. Och förresten, om det nu handlade om flera år, så kom man väl tillbaka till den tid före 2015 när de rödgröna styrde, så det måste väl i så fall vara deras fel.

Köerna till särskilt boende i äldreomsorgen
Socialdemokraten Lena Lovén-Rolén undrade när man skulle ta itu med överbeläggning och köer till särskilt boende. Svaret blev att det där visste hon absolut ingenting om, och kontrade med att det där vet du mycket mer om än jag.

Den nya kommunallagen
Från årsskiftet gäller en helt ny kommunallag, med en rad nya bestämmelser som kommunen och dess förtroendevalda har att rätta sig efter. Frågan ställdes till kommunalrådet om det skulle bli någon utbildning för politikerna. Några sådana planer fanns inte. Partierna fick väl själva ordna med utbildning. I hennes eget parti (Folkpartiet) hade man ofta utbildning om det ena och det andra. Om det hade varit någon utbildning om den nya kommunallagen fick vi inte veta.
Det är uppenbart att Carina Sándor alldeles har tappat greppet.

Punka! Luften har gått ur den folkpartistisk-sverigedemokratiska kommunledningen.


Praeterea censeo
Det finns politiker och partier som samarbetar med Sverigedemokraterna. De har köpt SD:s röster för att få egna maktpositioner. I utbyte har SD fått positioner som de annars inte skulle ha fått. Sådana politiker och partier (fascistkramare) bidrar till att få rasisterna att se ut som vore de rumsrena. Fascistkramarna borde skämmas. Och avgå. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar