onsdag 11 oktober 2017

Örjan, Konny och Staffan stod på näsan

Ute föll ett ymnigt snöfall. I stora matsalen i Karmansbo herrgård försökte Örjan från Vällingby, Konny från Oskarshamn och Staffan från Orsa (?) övertyga svårflörtade ortsbor om att deras planerade hem för ensamkommande flyktingbarn var en lysande idé för alla. För Karmansborna, för flyktingpojkarna och för Örjan, Konny och Staffan och deras plånböcker (fast det sista sa de aldrig). Läs mer om mötet på Karmansbo herrgård i februari 2016 här.

För inte så länge sen hade de tre gentlemännen med sitt företag Skandinavisk Vårdtjänst AB - ett bolagsnamn som inger förtroende, nästan som en myndighet - varit på samma plats och försökt övertyga ungefär samma ortsbor om att deras plan om ett vårdhem för missbrukare var en lysande idé till nytta och glädje för alla. Men nu hade konjunkturen vänt. Nu var det i flyktingpojkar som de stora pengarna fanns att hämta.

Kommunen måste tillfrågas om bygglov. Tre ansökningar kom in samtidigt. Herrgården som ägs av kommunens ledande och mest tongivande företagare, makarna Engström, fick bifall. De båda andra ansökningarna åkte i papperskorgen. Läs om bygglovet här.

Trion gjorde braskande reklam för sitt respektingivande bolag. I annonseringen staplades de fina orden i hög.

Från reklam för Skandinavisk Vårdtjänst AB
Men. Inte hjälpte det. Och så vände konjunkturen igen. Inga pengar att hämta på flyktingpojkar.

På upplysningstjänsten merinfo.se kan man nu läsa:


Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar