fredag 3 mars 2017

Folkpartitoppar om SD-samarbete: Inte acceptabelt

Häromdagen tog tre borgerliga partier - Liberalerna (Folkpartiet), Moderaterna och Kristdemokraterna - makten i Hässleholms kommun tillsammans med Sverigedemokraterna.

Folkpartiledaren Jan Björklund kommenterar: "Liberalerna förhandlar inte med SD. M+L+KD i Hässleholm satte sig fr o m i går i beroendeställning av SD. Inte acceptabelt."

Birgitta Ohlsson skriver: "Liberalerna ska inte samarbeta med Sverigedemokraterna. Varken på lokalt plan som i Hässleholm eller i regering/riksdag. Kvällens händelse i Hässleholm är för mig helt obegriplig och djupt olämplig."

Det som Jan Björklund anser vara särskilt graverande är att man har gjort upp med Sverigedemokraterna om fördelningen av politiska uppdrag: "Det är inte acceptabelt att förhandla om fördelningen av uppdrag med partiet."

Just detta hände hösten 2014 i Skinnskattebergs kommun. Med hjälp av Sverigedemokraternas röster i kommunfullmäktige röstades de borgerligas förslag till budget för 2015 igenom. Med hjälp av Sverigedemokraternas röster i fullmäktige valdes moderaten Bo Öberg till ordförande i fullmäktige. Med hjälp av Sverigedemokraternas röster i fullmäktige valdes den populistiska folkpartipolitikern Carina Sándor till kommunalråd. Som tack för hjälpen fick Sverigedemokraterna poster i kommunstyrelsens utskott.

Detta borgerliga styre tillkom genom att Sverigedemokraterna belönades med utskottsplatser. Detta borgerliga styre är fortsatt helt beroende av Sverigedemokraternas röster i fullmäktige.

Häromdagen hoppade en folkpartistisk kommunpolitiker av och gick till Sverigedemokraterna. Hur länge kan Carina Sándor fortsätta i Folkpartiet?


Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar