onsdag 29 mars 2017

Parasitskatt i Vitryssland och i Sverige

Det kokar i Vitryssland, som brukar kallas Europas sista diktatur. Protesterna har nu pågått i två månader och i helgen greps hundratals demonstranter när polisen slog ned en massaktion i Minsk. Det som utlöst protesterna är den så kallade ”parasitskatten” som införts. Den innebär att de som arbetar mindre än halvtid får betala en extra straffskatt.

I Sverige infördes successivt från 2007 det s k ”jobbskatteavdraget”. Syftet med jobbskatteavdraget var att den som försörjde sig på ”bidrag” och inte på arbete skulle betala högre skatt än den som arbetar. Som bidragstagare (parasiter skulle man ha sagt i Vitryssland) räknades pensionärer, sjuka och arbetslösa.

Parasitskatten infördes av diktatorn Aleksandr Lukasjenko. Jobbskatteavdraget infördes av Fredrik Reinfeldt (M) och Anders Borg (M). Var och en stal på sin kant de fattigas pengar. Trots flitiga löften från praktiskt taget alla partier om att avskaffa straffskatten för pensionärer fortsätter tjuverierna (det kan kanske kallas häleri).

Eftersom de flesta svenska ”parasiter” är pensionärer, blir det inte så mycket gatudemonstrationer och slagsmål med polisen. Vi börjar bli för gamla och skröpliga för sånt. Men nog skulle det behövas.


Kul smäck i alla fall

Praeterea censeo
Det finns politiker och partier som samarbetar med Sverigedemokraterna. De har köpt SD:s röster för att få egna maktpositioner. I utbyte har SD fått positioner som de annars inte skulle ha fått. Sådana politiker och partier (fascistkramare) bidrar till att få rasisterna att se ut som vore de rumsrena. Fascistkramarna borde skämmas. Och avgå. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar