onsdag 8 mars 2017

Protester mot livsfarliga vägen U-596

Nu rör det sig om den livsfarliga vägen U-596 mellan Uttersberg och Skinnskatteberg. Den knöliga och såphala vägen höll på att skicka oss direkt till kyrkogården förra veckan. När jag skrev om vägen efterlyste jag protester från andra intressenter. Det har blivit sådana. Västmanlands Lokaltrafik övervägde härom veckan att ställa in stombusslinje 550. Kollektivtrafikmyndigheten har också vänt sig direkt till Trafikverket och krävt bättre vinterväghållning på den aktuella sträckan. På Facebook utbröt det ett väldigt kackalorum, vilket ledde fram till att oppositionsledaren i Skinnskattebergs kommun Lena Lovén Rolén (S) bestämde sig för att ta upp frågan i Kommunstyrelsen. "Vi måste trycka på" säger hon till Fagersta-Posten.

Trafikverket har också tagit intryck. Efter att proteststormen friskat i har de skrapat vägen, så att den är i stort sett farbar. "Jag kommer att lyfta den mängd kundärenden som har kommit in sista veckorna i min organisation" säger Trafikverkets Karl Åkerlind till tidningen.

Orsaken till att bara halva vägsträckan mellan Hed och Skinnskatteberg har ordentligt vinterunderhåll tycks vara rent administrativ. Någon har bestämt att den norra halvan av sträckan, trots i stort sett samma trafik, ska ha en lägre klassificering än den södra halvan. Det är förstås orimligt att sådana skrivbordsprodukter får konsekvenser för framkomligheten för kollektivtrafik, lastbilstransporter och vanligt folk. Och framförallt att det får konsekvenser för trafiksäkerheten.

Tidigare inlägg om U-596
Idag lurade vi döden på U-596:an
U-596 den felande länken


Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar