måndag 27 september 2010

Valnytt

Omräkningen är klar i Skinnskattebergs kommun. Mandatfördelningen är ännu inte publicerad i avvaktan på godkänt protokoll. Men nu ska väl inget uppseendeväckande kunna hända. Valnattens resultat med 16 mandat för de rödgröna, 14 för de borgerliga och en nynazist står sig. I det rödgröna blocket fördelar sig mandaten 12 till socialdemokraterna, 2 till vänsterpartiet och 2 till miljöpartiet. Så nu kommer både Fredrik och Sheila in i fullmäktige.

I Potsdam måste det bli en andra valomgång på söndag i valet av överborgmästare. SPD:s Jann Jakobs med 41,7 procent i första valomgången ställs mot vänsterns Hans-Jürgen Scharfenberg som fick 33,1 procent.

4 kommentarer:

 1. Haha, va bra att jag får uppdateringar från Västanhed om vad som händer här i Potsdam! Du kanske kunde kolla upp vem jag ska rösta på också? Eller man kanske ska rösta som vanligt.. ;)

  SvaraRadera
 2. Ja, i brist på annat får man väl rösta efter partiidentifikationen

  SvaraRadera
 3. Är det en verklig nynazist som har röstats in eller menar du att SD skulle vara "nynazister"?

  Har nämligen haft Den svenska politiken som kurslitteratur och reagerade på det epitetet om SD men när jag ser att du är vänsterpartist så är jag inte lika förvånad. Synd att de privata åsikterna får leta sig in i rollen som statsvetare. Inte ens Expo skulle hålla med om att SD är ett "nynazistiskt" parti.

  SvaraRadera
 4. "En potta är en potta vad man än väljer att kalla den" (Alexander den store)

  SvaraRadera