fredag 10 maj 2024

Fel om avsättningen av Skinnskattebergs kommunalråd

I Fagersta Nyheter publiceras idag en artikel där det antyds att avsättningen av kommunalrådet Ewa Olsson Bergstedt (SD) skulle vara olaglig. En höjdare i SD i Stockholm säger att dom tänker överklaga beslutet. Det skäl som anförs i artikeln i FN skulle vara att ärendet om avsättning inte var berett av kommunstyrelsen. För alla som blir oroliga vill jag bara berätta att påståendet är felaktigt. Så här står det i kommunallagen: "Om en förtroendevald har vägrats ansvarsfrihet, får fullmäktige också utan ytterligare beredning besluta att den förtroendevaldes uppdrag ska återkallas enligt 4 kap. 9 §."

I klartext: Det behövs ingen beredning vare sig i kommunstyrelsen eller någon annan stans. Så SD-topparna i Stockholm får väl försöka hitta på något annat sätt.

6 kommentarer:


 1. De försöker allt vad de kan. Demokrati saknar betydelse för SD.

  SvaraRadera
 2. Dst som nu pågår i kommunen är inte heller bra. En massa smutskastning, visst en del sanning finns allt men hur detta läggs fram får mig att må illa. För en utomstående ser detta bara ut som att allt grundas i att en viss Titti inte kan svälja sin stolthet och ist bara känna sig kränkt över att hon fick gå från sin anställning pga vad som verkat vara stora problem att samarbeta och följa tagna beslut. Att sedan fortsätta "tissla och tassla" i "hemliga" facebookgrupper ser inte bra ut det heller. Sedan kan man fundera på hur dessa grupper får viss information som inblandade själva inte fått än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eob fick sparken då hon inte följt kfs beslut. Titti fick sparken för att hon följt kfs beslut, eob var ytterst ansvarig till detta. Som utomstående ser jag något helt annat. Titti står rakryggat upp mot den skit som kastas mot henne. Tisslet och tasslet står sådana som du för.

   Radera
  2. Olagliga beslut fattas ständigt i Skinnskatteberg därför har vi ständigt pågående domstolsprocesser.
   Titti avskedades utan saklig grund, en del politiker och tjänstemän ville inte följa KFs beslut angående brandstation och komma runt kravet på folkomröstning.
   Finns inga hemliga Facebook grupper däremot en öppen Facebookgrupp.
   All granskning sker genom handlingar som begärs ut dvs. ren fakta.Nu har man från kommunens sida försökt att stoppa utlämning av allmänna handlingar på olika sätt. Dags att författa några JO anmälningar.

   Radera
  3. Vad är det för
   "viss information som inblandade själva inte fått än"?
   Ge gärna några exempel.

   Radera
 3. Hahahahaha. Gruppen är helt öppen och allt som redovisas är offentliga handlingar. "Att sedan fortsätta "tissla och tassla" i "hemliga" facebookgrupper ser inte bra ut det heller." Det som inte ser bra ut är allt ni ställt till med och alla affärer bakom ryggen på folk. Bra att det kommer fram. Precis som denna blogg.

  SvaraRadera