måndag 27 maj 2024

Skriv under namninsamlingen: Demokrati ska inte kosta

Det finns nu en namninsamling för ökad öppenhet i Skinnskattebergs kommun. Här är uppropets text:

Skinnskatteberg är unik i sitt sätt att begränsa tillgång till allmänna och offentliga handlingar - istället för att lägga ut dessa på nätet för gratis nedladdning - vill kommunen ha betalt, skriva ut på papper och skicka med ytpost. Detta sätt att hantera folkets intresse i vad som sker i sin kommun är odemokratiskt, minskar intresset att engagera sig i demokratin och utestänger dig som väljare från insyn. 
 
Vi begär att alla de dokument som går till de folkvalda inför Kommunfullmäktiges, Kommunstyrelsens och kommunens nämnder läggs ut på kommunens webbplats en vecka innan mötet - samtidigt som de folkvalda får dessa så att väljarna kan sätta sig in i vad som skall beslutas och prata med sina folkvalda i tid innan mötet. 

Vi begär även att skattefinansierade revisionsrapporter, interna och externa, samt kommunens ramavtal läggs ut på nätet samtidigt som dessa är tillgängliga.  
 
Skriv under till stöd för ökad öppenhet och insyn i Skinnskattebergs kommun!

Följ länken för att skriva under namninsamlingen: 

https://www.skrivunder.com/skinnskatteberg_demokrati_skall_inte_kosta

1 kommentar:

  1. Bra initiativ. Skinnskattebergs kommun bekämpar okunnigt och medvetet öppenhet och transparens trots att det är odemokratiskt mot grundläggande rättigheter, och till och med mot deras egen policy om dialog. Politiker måste lösa detta problem en gång för alla. Fråga dig själv, vem tjänar på att blockera allmänhetens tillgång till allmänna handlingar?

    SvaraRadera