torsdag 25 augusti 2022

Rösta inte på Rasse-Oscar

289 kandidater som ställer upp i höstens val har en nazistisk eller rasistisk bakgrund. Av dessa är 214 eller tre av fyra sverigedemokrater. Det framgår av en färsk rapport från Acta Publica. Att partiet grundades av rasister och nazister visste vi sedan tidigare. Det framgår senast av den första delen av partiets vitbok. Av 22 grundare när partiet bildades 1988 hade 18 en bakgrund i rasistorganisationen Bevara Sverige Svenskt. Flera hade också tidigare varit med i nazistiska organisationer som Nationalsocialistiska Nordiska Rikspartiet och Nysvenskas rörelsen. Det fanns också rena fullblodsnazister som soldaten i Waffen-SS Gustaf Ekström som var med vid partibildandet och som valdes in i partistyrelsen 1989.

Sen dess har det snackats mycket om nolltolerans mot nazism och rasism. Icke desto mindre kryllar det som Acta Publica konstaterar av nazister och rasister på SD:s valsedlar.

Även Skinnskatteberg har fått sin beskärda del. I fullmäktige sitter sedan valet 2018 Oscar Sjöstedt, partiets ekonomisk-politiska talesperson, och han vill nu bli omvald. Sjöstedt står på andra plats på SD:s valsedel i årets val.

Här några axplock ur hans meritlista:

  • Han började sin karriär som skinhead, och kallades vanligen för Rasse-Oscar.
  • När han var ordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund gick han 2005 på en konsert anordnad av organisationen Gula korset, en stödförening för fängslade nazister. Konserten var endast öppen för personer i vit-maktmiljön. ”Jag var full” har Sjöstedt senare försvarat sig. In vino veritas (i vinet sanningen) som de gamla romarna sa.
  • 2016 publicerades en film där Sjöstedt berättar om när han arbetade på ett slakteri och hade fyra tyska kollegor som var nazister. Skrattande säger han: ”När de var fulla gick de runt och heilade”. Han skrattar sedan högt när han berättar hur tyskarna hanterade får på slakteriet. De sparkade på fåren och låtsades att de var judar. På filmen visar han hur och måttar en spark samtidigt som han skrattar högt och säger ”Die Juden”.
  • I en riksdagsdebatt 2020 om en lätt förståndshandikappad man från Afghanistan som fått uppehållstillstånd sa han: ”Vad säger ni om att istället för att föra en migrationspolitik där vi attraherar människor med lågt intellekt, så för vi en politik där vi attraherar människor med högt intellekt?”

Den här juvelen vill alltså representera Skinnskattebergsborna. Enda sättet att undvika det är att inte rösta på SD den 11 september.

Rasse-Oscar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar