tisdag 3 maj 2022

Kommunalrådet blev inte omvald "på ett närmast kuppartat sätt"

Kommunalrådet Lena Lovén Rolén har hört av sig. Hon är missnöjd med ett inlägg här på bloggen med anledning av en intervju som hon gett Svenska Dagbladet om vindkraftnejet. Missnöjet handlade om hur hon mot valberedningens förslag vann omröstningen i sossepartiet om vem som ska stå överst på valsedeln. Jag hade skrivit att hon ”på ett närmast kuppartat sätt mobiliserat sina anhängare”. Hon hävdar att hon minsann inte hade mobiliserat. ”Några medlemmar ringde och frågade runt vad dom tyckte.” Vad detta ska betyda är oklart, men det spelar ju mindre roll eftersom mobiliseringen ju tycks ha lyckats. OK, jag kan medge att det inte gick till på ett ”närmast kuppartat sätt.”

I övrigt tänker jag inte ha några synpunkter på vem sossepartiet nominerar till olika uppdrag.

Andra felaktiga uppgifter i SvD-artikeln har Lena inga klagomål på som att hon bara känner till en enda person i Skinnskatteberg som är för vindkraft. Eller att (S) styr i minoritet med ”hoppande majoriteter”. Hittills har det bara hoppats åt ett håll – högerut. Vilken förresten är enda möjligheten att åstadkomma en majoritet i fullmäktige.

Vi får väl hoppas att detta ändrar sig i september. Och vi är flera i Skinnskatteberg som är för vindkraft och emot kärnkraft och kolkraft. Orsaken är förstås att vi vill ta ansvar för klimatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar