torsdag 17 december 2015

Nollorna del 7: Klackarna i taket hos borgarna

Det var dyster stämning i det borgerliga lägret vid Skinnskattebergs kommunfullmäktiges budgetmöte i november (Läs här). Ledamöterna satt mest och tittade sorgset ner i bordet och det populistiska folkpartistiska kommunalrådet Carina Sándor lät sig ödmjukt piskas verbalt av rödgröna ledamöter. Orsaken till den låga stämningen var att det visat sig redan vid uppropet att de fascistiska stödtrupperna skitit i att komma till mötet. Det skulle inte gå att få igenom den borgerliga budgeten. Sándor begärde då minoritetsåterremiss med förevändningen att Vänsterpartiet (hoppsan!) presenterat så intressanta förslag att man måste titta på dem innan man tog budgeten.

Igår var det dags igen. Nu skulle budgeten för 2016 beslutas. Men nu var stämningen alldeles annorlunda. Den moderata fullmäktigeordföranden sprätte omkring som en nöjd tupp på en gödselstack. Det populistiska kommunalrådet lyste av nyförvärvat självförtroende. Annars tungfotade bondeförbundare var riktigt spralliga. Vad hade hänt? Jo, nu var småfascisterna i Sverigedemokraterna på plats. Nu kunde den borgerliga budgeten röstas igenom.

Då hände det! Rödgröna hakor föll ända ned i bordet. Inför femton rödgröna fågelholkar gick en sverigedemokratisk suppleant upp i talarstolen. Inte på tretton månader har någon sverigedemokrat yttrat sig i fullmäktige. Men nu måtte han ha känt all den kärlek som strömmade emot honom från de borgerliga bröderna och systrarna. I ett kort inlägg beklagade han sig över att det ständigt hackades på Sverigedemokraterna. Något om budgeten tyckte han inte behövde sägas. Men det räckte bra för de borgerliga ledamöterna. Rungande applåder och bifallsrop kom från hela den borgerliga gruppen. Se det var en riktig kamrat det!

Den borgerliga budgeten kunde sedan klubbas som på räls av den kråmande ordföranden. Nu ska det bli action i Skinnskatteberg. Slut på snackandet. Nu ska det hända: Brukarnas och de anställdas nöjdhet ska undersökas, det ska göras en förstudie för att ta reda på behovet av nattis, det ska undersökas om man kan ordna skolskjuts till Kolsva, det ska göras en integrationsplan, man ska göra en förstudie om markbostäder, det ska undersökas vilka deltidsanställda som vill jobba heltid och sist men inte minst ska det bli en kapacitetsutredning för skola och förskola. Jo, det är action det. Undersökningar, planer, utredningar och studier. Det är sannerligen vad kommunen och dess medlemmar behöver. Grattis!

Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar