onsdag 31 augusti 2011

Nassar petade Lettström från förstaplatsen

Antal besök i augusti blev 566 (348 i juli) varav 477 (271) unika. Genomsnittligt antal visade sidor per besök var 1,60 (1,39) och genomsnittlig tid per besök var 37 (47) sekunder. Regelbundna besökare kom från Sverige, Frankrike, Finland, Tyskland, USA, Storbritannien, Brasilien, Tjeckien, Italien, Canada, Norge, Österrike och Ryssland; ströbesökare från Australien, Belgien, Colombia, Danmark, Japan, Mexico, Monaco, Nederländerna, Polen, Portugal, Schweiz, Slovakien, Spanien och Turkiet

Per Engdahl var ända fram till 50-talet en av Sveriges ledande fascister. Han ledde den nysvenska rörelsen och var under 50-talet aktiv för att samla spillrorna av Europas fascistiska och nazistiska rörelser och för att hjälpa nazister att fly från Tyskland och undkomma rättvisan. En ganska obehaglig typ med andra ord. Det är sedan gammalt känt att IKEAs Ingvar Kamprad tillhörde Engdahls beundrare. Det har nu också framkommit att Kamprad också varit medlem i uttalat nazistiska organisationer. Med andra ord en ganska obehaglig typ det också.

I ett tidigare inlägg har jag kritiserat det ohistoriska och aningslösa användandet av ordet ”nysvenskar” för att beteckna invandrare. Det är minst sagt smaklöst att använda en rasistisk och fascistisk organisations namn för att beteckna dem som idag är offer för sådana organisationer.

Avslöjandena om Kamprad och Engdahl har lett till ett stort intresse för inlägget om ”nysvenskarna” som har bubblat upp till förstaplatsen i augusti. Snillet Bernadottes bondeoffer Anders Lettström som haft förstplatsen tre månader i rad har därmed fått maka på sig.

Topplistan över mest lästa inlägg ser ut så här:
  1. Aningslöshet i nyspråket (4:a)
  2. Karibackabrännvin (2:a)
  3. Ny bok om kommunalval (ny)
  4. Aftonbladet gör sensationell upptäckt (ny)
  5. Rönnbärssnapsen klar (ny)
  6. Var ligger egentligen hjärtat av Bergslagen? (7:a)
  7. Berättelsen om vad monarkin har betytt (1:a)
  8. Hu! Nu är vargen här (ny)
  9. Röd helg på västkusten (ny)
  10. Barnbarnen (3:a)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar