söndag 30 maj 2010

Aurora i sjön


Hedströmmens stolthet, den 310 cm långa Aurora III har idag kommit i sjön. Den första Aurora var den pansarkryssare i Petrograd varifrån det skott avfyrades som var signalen till oktoberrevolutionens inledning.

Aurora II var en österbottnisk tjärad träbåt som medföljde när vi köpte huset av ett äldre närpesiskt par 1983. Aurora II läckte så kraftigt att man måste ösa kontinuerligt under färd. Av detta skäl blev Aurora II bastuved andra sommaren. Vi satte då en lapp på anslagstavlan att vi ville köpa en plastbåt.

Ett halvår senare kom en granne av finskt ursprung skidande. Han inledde samtalet lite trevande: "Jasså, är ni här på portlov. Sälv är jag här och kottar nö." Småningom kom han till saken "Var det ni som ville söpa en påt?" Han tänkte köpa en ny båt och tyckte att det var bra att sälja den gamla i området, för så slapp man ju "rakta" den.

Vi slog till. Nu ligger alltså Aurora III återigen i sjön. Redo för sommarens lustfärder på Hedströmmen.

Det är tänt i bastun. Om inte modet sviker ska det leda fram till att inte bara Aurora III för första gången i år kommer i sjön. Utan också gubben.

3 kommentarer:

  1. Va? Jag visste inte att den hette Aurora!

    SvaraRadera
  2. Jag är så besviken! Jag som trodde att Emma var Aurora II! Varför får inte vara med i Aurora-räkningen??? Aurora II borde egentligen vara Aurora III, och den Aurora som nu har numret III borde såklart ha numret IV!

    SvaraRadera
  3. Haha, jag är så upprörd att jag glömde Emma på ett ställe. "Varför får inte Emma vara med i Aurora-räkningen???" ska det stå.

    SvaraRadera