söndag 6 juni 2010

En riktigt snejsig helg

Det började redan i fredags kväll med grillparty med kamraterna vid stranden av Övre Skärsjön vid Lerklockan i Riddarhyttan. God mat och trevligt sällskap. På lördagen var det bastubad med åtföljande dopp i Hedströmmen (åtminstone för vissa). Det börjar ljumma på sig nu i vattnet. Snart kan man våga några simtag istället för bara det så kallade kärringdoppet.

Idag söndag har Inkan planterat som en gudinna. Just nu tror jag att det bara är kvannen (angelikan) kvar att sätta i jorden. I polartrakterna, t ex i Lappland eller på Island växer kvannen vild. Här nere i södern är den en tvååring. Sen kan man gräva upp roten och använda som brännsvinskrydda. Det kända isländska brännvinet Svarta Döden är kryddat med kvanne.


Inkan planterar

Själv har jag haft tvättstugan samtidigt som jag har slipat en hel säck träklotsar som barnbarna kan ha att plocka med samt installerat en TV-kabel till Lillevilla:


"Vem vet mest?" i Lillevilla

Vi hade tänkt hinna ut med båten för att plocka pors efter stränderna för kryddning av midsommarsnapsen, men det medhinnes inte. Vi får ta det en annan dag.

3 kommentarer:

  1. lysande med TV i Lillevilla - verkligen som att bo pa hotell! :)

    SvaraRadera
  2. Haha, bara room service som saknas? Kan man ringa i intercomen måntro?

    SvaraRadera
  3. Det är jag säker pa att man kan! ;)

    SvaraRadera