måndag 19 april 2010

Det svänger i residensstaden

Under söndagen besökte vi residensstaden. Vi startade med att hälsa på lilla Linnea. Vi tog en promenad ner till Mälarstranden där vi fikade och åt glass. Därpå utbröt en storm och vi var tvungna att raskt vända om. På hemvägen började lilla Linnea gråta, till sina föräldrars förfäran. Hon brukar alltid sova sött under promenader.

Efter besöket hos Linnea for vi vidare till Västerås fina konserthus. Där var det festival med anledning av Django Reinhardts 100-årsdag. Vi passade på att käka kvällsmat på konserthusterrassen. Lagom till soppan kom ett lugnande mess från Linneas föräldrar: Hon hade bajsat, vilket föranlett gnället. Bra!

Soppan var en tomatsoppa med obestämda fiskbitar i, som kallades Bouillabaisse. Förmodligen var den lite giftig. Det har i alla fall känts så idag. Så vidtog konserten. Först var det ett inte särskilt märkvärdigt svenskt förband anfört av en saxofonist som såg ut som en adjunkt i svenska och historia.

Men sen brakade det loss med Hot Club de Norvège. Mycket häftiga, svängiga och tekniskt skickliga tolkningar av Django Reinhardts zigenarjazz. I klippet som jag hittade på you tube ett framträdande av Hot Club de Norvège från ett annat tillfälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar