måndag 14 januari 2019

Vänsternej till Löfvens borgarregering


Vaknade idag som extremist. I radion framträdde diverse folkpartistiska halvfigurer som pekade ut Vänsterpartiet som extremt ytterkantsparti, närmast att jämställa med Sverigedemokraterna. Vänsterpartiet ska stängas av från varje politiskt inflytande. Det har varit de borgerliga s k mittenpartiernas villkor för att gå med i Stefan Löfvens regeringsunderlag. Och lappkastens mästare Stefan Löfven har uppenbarligen svalt hela betet. Lappkast är Stefans bästa gren: Vi kommer väl alla ihåg den ultrakorta resan från ”Mitt Europa bygger inga murar” till ”Ordning och reda i flyktingpolitiken.”

Borgerliga (inklusive fascistiska) partier har 58 procent av mandaten i riksdagen. Det är förstås rimligt att detta förhållande tar sig uttryck i den politik som förs. Det måste bli mer borgerlig politik. Det får vänstern tugga i sig. Men det följer inte av detta att även vänsterpartier ska bli borgerliga. Nån jävla ordning får det lov att vara.

I uppgörelsen med Miljöpartiet, Centern och Folkpartiet ser det ut som om Socialdemokraterna fullständigt har kapitulerat. Sänkta skatter för de rika. Höjda hyror. Sänkta löner. Arbetsgivarna får sparka vem de vill. Fortsatt profitutplundring av skattefinansierad välfärd. Det enda kvarvarande motståndet – Vänsterpartiet – ska pariastämplas som något slags livsfarliga extremister.
Nej nu får det tamejfan vara nog. Vänsterpartiet måste rösta NEJ till det föreliggande borgerliga Löfven-upplägget.

Vad blir alternativet? Tja, antingen blir det en smal högerregering stödd av SD. Detta under förutsättning förstås att Folkpartiet och Centern har så mjuka ryggar att de ändrar sina tidigare löften att inte släppa fram en sådan regering. Men det går inte att skylla på Vänsterpartiet i alla fall. Blir det så här så beror det på Socialdemokraternas politiska lappkast och deras och deras kompisars förnedringsklausul mot vänstern.

Eller så blir det nyval i april. De flesta vet att resultatet blir i sina huvuddrag detsamma som i septembervalet. Men troligen kommer partiernas relativa storlek ändå att ändras. Vi får hoppas i positiv riktning. Fler vänsterextremister kanske? Och blir det riktigt lyckosamt kan åtminstone ett par av Löfvens nya kompisar trilla över fyraprocentsstrecket och rakt ned i de politiska partiernas kyrkogård.

Det borde ju också bli så att partierna den här gången inte kan låtsas som om regeringsfrågan inte finns, och ompröva de ståndpunkter som under hela hösten har omöjliggjort en regeringsbildning.

Men sist och slutligen inför omröstningen på onsdag: Vänsterpartiet måste stoppa regeringen Löfven!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar