fredag 25 mars 2016

Arvodesfusk också i Arboga?

Det har brutit ut en konflikt i Arboga kommun om politiker som beskylls för att ta ut för stora arvoden. Kommunalrådet Agneta Bode (S) sägs ha pekat ut sina partikolleger Ingrid Noord-Silversten och Kerstin Rosenkvist för att ha fuskat med arvoden och tagit ut mer än de haft rätt till. De båda har kontrat med att försöka avsätta kommunalrådet. Full cirkus med andra ord.

Den pensionerade åklagaren och f d kommunrevisorn Göran Edlund säger till Bärgslagsbladet att det är direkt brottsligt att ta ut ersättning man inte har rätt till.

”Det är djupt oroande att detta förekommer i en svensk kommun. Man måste ifrågasätta om ledande politiker förstår hur svensk lag fungerar.”

Edlund anser vidare att det är en fråga om bedrägeri och då ska det polisanmälas eller utredas direkt av åklagare. Chefsåklagare Ingrid Isgren, som tillfrågas av tidningen säger att hon inte följt frågan, men att hon kanske ska göra det nu.

”Ett frö har blivit sått”

En sak kan man nog vara säker på. Det är ett eller flera huvuden som sitter löst. Läs här om andra kommunalpolitiker som tvingats avgå efter fusk med arvoden.

Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar