torsdag 8 januari 2015

Knätofsrasist på nazistjägarlista

Simon Wiesenthal-centret som är känt som nazistjägare publicerar en tio-i-topp-lista med de värsta antisemitiska händelserna under året. På listan för 2014  har Björn Söder tagit sig in för sitt uttalande att judar i Sverige måste överge sin judiska tillhörighet för att räknas som svenskar.


Talespersonen för Judiska Centralrådet i Sverige konstaterar att Söders uttalande var exakt som i Tyskland på 30-talet och att det står för gammal god konservativ antisemitism. I DN 14 december säger hon:

Femtekolonnare som inte är renrasiga kan man inte lita på, det räcker inte med att de har ett svenskt pass – så låter det. Det är förfärligt och visar upp en falsk och vidrig människosyn, säger Lena Posner Körösi.

Här är ett par smakprov från Wiesenthalcentrets lista, alltså det sällskap som knätofsrasisten Björn Söder har hamnat i:

Skottlosning mot synagogor, misshandel, vandalism … har försatt franska judar i skräck. Speciellt har en händelse skakat många. I december tvingade sig angripare in i en lägenhet i parisförorten Creteil, band ett ungt judiskt par. ”Tala om var ni gömmer pengarna” krävde en av angriparna, ”Ni judar har alltid pengar” medan de sökte igenom huset och våldtog den 19-åriga kvinnan.

Frazier Glenn Cross Jr. Tidigare Grand Dragon [den högsta graden i KKK i en delstat] i Ku Klux Klan parkerade utanför det judiska centret och det judiska ålderdomshemmet i en förort till Kansas city strax före den judiska högtiden Pesach. Cross sa senare till en reporter att han ”Ville vara förbannat säker på att han skulle döda några judar … innan jag dör”. Inom bara några minuter låg tre människor – varav ingen var jude – döda på parkeringsplatsen.
Björn Söder är andre vice talman i Sveriges Riksdag och ledande medlem i Sverigedemokraterna – det parti som här på lokalplanet i Skinnskatteberg röstat fram den populistiska folkpartisten Carina Sándor som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd med 75 procent tjänstgöring.

Hoppas att ingen oskyldig tar illa vid sig av det här inlägget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar