torsdag 2 februari 2023

Glöm aldrig Arboga-gate

Hade åsikter
om Arboga
Idag väljer Centerpartiet ny partiledare. Om allt går som planerat blir det riksdagsmannen Muharrem Demirok, tidigare kommunalråd i Linköping. För drygt tio år sen utlöste samme Muharrem Demirok en konflikt mellan Linköping och Arboga, som fick namnet Arboga-gate.

På sociala medier skrev Muharrem (numera mer känd som ”Murre”): "Ett av Centerpartiets tydligaste vallöften i Linköping var att få mer tänk av Barcelona och mindre av Arboga. Tycker vi lyckats bra."

Murre menade att han flera gånger passerat Arboga, men aldrig stannat i staden. Vittne uppger emellertid att Murre en gång käkat en pizza i Arboga.

Tillfrågad av tidningen Östgöta-Correspondenten gick Arbogas dåvarande socialdemokratiska kommunalråd Olle Ytterberg bananas:

Det var det dummaste jag hört. Vi är 13 400 stolta Arbogabor och en framgångsrik kommun. Han ska vara jävligt försiktig med vad han säger. Han använder Arboga som ett kränkande, som någonting man inte vill vara.

Ja, om man ringer till mig och framför den här typen av nyheter när jag är på dåligt humör, trött och hungrig då kan man få så här spännande media.

För att understryka allvaret lär Ytterberg till och med ha svurit.

I den efterföljande debatten anfördes till Arbogas fördel att ”Jag har blivit rånad i Barcelona, men aldrig i Arboga.” Och så har ju Arboga ölet förstås. Det som kommer efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar