fredag 25 oktober 2019

Skatten sänks i SkinnskattebergDe borgerliga partierna som tillsammans med Sverigedemokraterna har majoritet i Skinnskattebergs kommunstyrelse har beslutat föreslå fullmäktige att sänka skatten med 5 öre per tjänad hundralapp. Den socialdemokratiska kommunledningen som är denna folkpartistisk-fascistiska majoritets gisslan röstade emot. Men förslaget kommer ändå att gå igenom i fullmäktige eftersom det är likadana majoritetsförhållanden där.

Skinnskattebergs skattebetalare är bara att gratulera. Den som tjänar 30 000 i månaden får 15 kronor mer i månaden i plånboken. Eller 50 öre om dagen att riktigt leva loppan för. En fattigpensionär får förstås mindre. Hen får kanske 25 öre om dagen. Men förra kommunalrådet Carina Sándor kan räkna in en hel krona om dagen. Grattis allihopa. Nu blir det glada dagar.

Men beslutet om skattesänkning är kanske inte till för att glädja skattebetalarna. Det troliga är att det är ett led i förödmjukandet av den socialdemokratiska kommunledningen som hukar vid varje möte i kommunstyrelsen och fullmäktige. Ni ska inte tro att ni har något att säga till även om kommunalrådet Lena Lovén Rolén (S) får klippa av band och invigningstala när det öppnas nya loppmarknader.

I och för sig är Skinnskattebergs kommun välbärgad. Kassan är välfylld. Det beror framförallt på att staten har gödslat med bidrag och det beror på att kommunen inte tar några egna initiativ. Den största bravaden under förra mandatperioden var fyra busskurer, som huvudsakligen betalades av andra (Trafikverket och VL).

Nej, man får inte vara för generös mot skattebetalarna. 50 öre om dagen får räcka. Det gäller ju att få pengar över till annat. Vi minns förra mandatperioden styrd av Folkpartiet (”Liberalerna”) och fascisterna (”Sverigedemokraterna”). Där behövdes pengarna till att betala högre lön till kommunalrådet än vad fullmäktige beslutat. Och alla kommer väl ihåg hur Centerpartiet hoppade av från de förhandlingar med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som kunde ha gett ett stabilt majoritetsstyre sedan en ledande centerpartist erbjudits att köpa en kommunal fastighet till underpris.

Det är i sanning skillnad mellan skit och pannkaka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar