torsdag 21 februari 2019

Idag för 80 år sen: Skottlossning i godtemplarlokalen


VÄSTERÅS, måndag. T.T. Vid en danstillställning i godtemplarlokalen i Skinnskatteberg i lördags kväll blev 25-årige skogsarbetaren Ingemar Jansson skjuten med en revolver. Skottet avlossades av kolaren Alex Larsson, också han i 25-årsåldern.

Jansson befann sig ute i förstugan då Larsson närmade sig och genom kavajfickan avlossade ett revolverskott mot Jansson. Denne kände en stöt i magen, men avlägsnade sig efter en stund utan att nämna något om saken för någon. De omkringstående trodde att knallen härrörde från en leksakspistol.
       Först på söndagseftermiddagen sökte den skadade läkarhjälp, och långt därefter anhölls Larsson i Gisslarbo, där han arbetar som kolare. Han förklarade att han varit så berusad att han inte varit herre över sina handlingar. Han säger sig icke ha vetat att revolvern var laddad och påstår för övrigt att det var ett vådaskott.
       Jansson infördes till Centrallasarettet i Västerås. Tarmslingorna äro genomborrade av revolverkulan, och bukhinneinflammation har uppstått. Det är ovisst om han kan räddas till livet. (DN 21/2 1939)
Det var då det
I Dagens Nyheters arkiv finns tidningar från december 1864 till och med december 1992. Jag har botaniserat i materialet för att se vad som skrivs om Skinnskatteberg. Jag kommer framöver att här föra in inlägg från detta unika material.

Tidigare inlägg:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar