tisdag 24 april 2018

De onda clownernaDet var valet 2014. De borgerliga hade fått 14 platser i Skinnskattebergs fullmäktige. De tre rödgröna partierna hade fått 15 platser. Man skulle kunna tycka att det skulle ha blivit rödgrönt styre i kommunen. Men icke sa Nicke. De borgerliga tog hjälp av det (före detta?) nazistiska Sverigedemokraterna. Med hjälp av SD valdes Bo Öberg (M) till fullmäktiges ordförande och den populistiska folkpartisten Carina Sándor till kommunalråd.

Vi samarbetar inte med SD menade Bosse & Carina. De tyckte bara att vi var bäst och röstade på oss. Sen skulle det tillsättas utskott i kommunstyrelsen. Utan SD:s stöd skulle det inte ha blivit borgerlig majoritet i utskotten. Men nu hade de kaxat upp sig. Jag sade att vi måste ha något, om vi ska stödja dem, sade Sverigedemokraternas 
Petri Ojala till Fagersta-Posten 22/1 2015.

Och det fick de också. De borgerliga avstod platser i utskotten till Sverigedemokraterna. Men vi har inget samarbete fortsatte Bosse och Carina. Nähä, men förhandlar med dem det gör ni.

Petri som valts till fullmäktige och kommunstyrelsen sa först inte ett ord. Sen slutade Petri att gå dit överhuvudtaget. Istället kom den clownlike Johan Hådén som valts som ersättare in på scenen. Han pratade i alla fall. Och roligt var det. Det tyckte inte minst han själv.

Vad tycker Carinas parti om hennes samarbetspartner Sverigedemokraterna? Så här sa partiledaren Jan Björklund på den liberala riksmötet härom veckan:

Det är ingen slump att sverigedemokrater gärna flyttar till Ungern. Jimmie Åkesson och Viktor Orban har exakt samma agenda. De är inga planlösa politiker utan mening och mål. De vet precis vad de vill och vad de tänker uppnå. Det är att förgöra den liberala samhällsmodellen. De väljer isolering framför europeiskt samarbete. De väljer protektionism framför frihandel. De väljer segregation framför integration. De väljer slutenhet framför öppenhet. De väljer enfald framför mångfald. De ser hellre att världen krymper än att den växer. Det är ett samhälle där människor vissnar istället för att blomma ut. Ett samhälle där klassresor ställs in. Ett samhälle där livschanser går förlorade.

Det är ord och inga visor det. Vad händer när clownmaskerna åker av? Ska det bli som i Ungern? Eller kanske ännu värre. Partiet har ju sina rötter i nazismen. Vestigia terrent som de gamla romarna sa.

Men risken kanske är över nu, när Hådén har blivit kristen. Grattis KDS!


Praeterea censeo
Det finns politiker och partier som samarbetar med Sverigedemokraterna. De har köpt SD:s röster för att få egna maktpositioner. I utbyte har SD fått positioner som de annars inte skulle ha fått. Sådana politiker och partier (fascistkramare) bidrar till att få rasisterna att se ut som vore de rumsrena. Fascistkramarna borde skämmas. Och avgå. 

1 kommentar:

  1. Det mest häpnadsväckande är väl att inga kommentarer finns,oavsett vad som skrivs.

    SvaraRadera