söndag 1 januari 2017

Pang i byggetHavskräftsoppa med surdegskrutonger och selleri- och fänkålssallad, surdegsbröd
KRAV-märkt biff, madeirasky, syrad rödlök och potatisgratäng och haricots verts
Citroncrème med brownie, hallon och mandlar

Nyårsfirandet inleddes med nyårspaket från Skeppshandeln i Köping. Det var smaskens, Eftersom vissa insatser i köket utfördes av oss själva tycker vi att det är oetiskt att släppa loss grisarna. Men många nöff hade det nog annars blivit.

Ja, så blev det till slut bing-bång, skål och puss. Så var det 2017. Det firade vi med ett riktigt häftigt fyrverkeri (se vidoklippet ovan). Det var en rejäl raketlåda från Runes Sport i Skinnskatteberg som brändes av. Tjoho!

Efter detta pangpang avslutades kvällen som vanligt med att alla Sveriges domkyrkoklockor fick ringa in det nya året. Bing-bång igen. Och så blev det Georg Friedrich Händels "Musik till ett kungligt fyrverkeri".

Sen spelade radion "Auld Lang Syne", vilket föranledde en vänlig men intressant diskussion. Den ena ståndpunkten var att det var ett utslag av nationalism, nästan sverigedemokratiskt, att hävda att anglosaxiska traditioner inte utan vidare kan införlivas som svenska traditioner. Den andra ståndpunkten var att det är ett utslag av undfallenhet inför kulturimperialismen och att en sedvänja inte blir internationalistisk bara för att den är amerikansk. Vi blev inte överens.

Men 2017 blev det i alla fall.

Alla läsare tillönskas en god fortsättning på det nya året.


Praeterea censeo
Det finns politiker och partier som samarbetar med Sverigedemokraterna. De har köpt SD:s röster för att få egna maktpositioner. I utbyte har SD fått positioner som de annars inte skulle ha fått. Sådana politiker och partier (fascistkramare) bidrar till att få rasisterna att se ut som vore de rumsrena. Fascistkramarna borde skämmas. Och avgå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar