måndag 30 maj 2016

Sommaren startar om med en dag i residensstaden

Vi firade sommarens omstart med en dag i residensstaden. Ruggiga saker hände. Först var jag till tandläkaren. Det var minsann ingen njutning. Sen var det ekipering på stadens butik för välväxta herrar. Bara obetydligt mer njutningsfullt. Efter det klättrade vi upp för det märkliga Djäkneberget. 95 trappsteg. Ni kan bara föreställa er. Nu var det ändå dags för lite tröst. Den fann vi i lunchen på Djäknebergets restaurang.

Det var en trevlig upplevelse. Salladsbuffén är fräsch och med många nummer. Särskilt lade vi märke till en fänkålssallad, kryddad med gurkmeja (trodde serveringen). Lite synd kanske för gurkmejan dolde en del av den anisliknande fänkålssmaken. Det fanns också en ctrabfishröra, som väl var god. Men crabfish är en fabriksprodukt. Så det blir det ett litet avdrag för. Själv åt jag Stekt strömming med brynt smör samt riven pepparrot och päragröt. Efter ett tag med saltkaret var det en alldeles utomordentlig liten rätt. Ingrid tog stekt polenta med chili- och tomatragu, färskoströra samt rostade champinjoner. Hon uttalande sig också positivt om maten. Lite trist är det kanske att samma rätt återkommer varenda dag på lunchmenyn, medan köttätarrätterna varierar.


Personalen är trevlig och förekommande. Plus för det. Lokalerna är också trevliga. Trots att restaurangen är uppförd i mitten av 90-talet ger den en doft av 30-talsmodernism. Lite av flygplats över det hela. Och så ser man ju ut över staden och dess torn.

Efter att ha stött och blött kommer vi fram till att det, åtminstone i lunchklassen, handlar om fyra grisar.

Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar