lördag 8 februari 2014

Lillsemester: Rock and roll och tapas

Vi har varit på lillsemester. I lördags såg (och hörde) vi Nationalteaterns Rockorkester i Uppsalas ståtliga konserthus. Det var full rulle. När bandet spelade "Livet är en fest" blev jag nästan lite orolig att konserthusets balkong skulle rasa samman. Ibland var det lite svårt att höra texterna. Det blev lite skrälligt och skränigt. Även om anslaget hela tiden är progg så är ju progg just inte mycket utan budskapet. I dethär avseendet var Matilda Sjöberg med "Hanna från Arlöv" föredömlig. Budskapet gick fram. Frontmannen Mattias Hellberg var sämre i det avseendet. Å andra sidan var han faktiskt på två ställen samtidigt eftersom han på samma gång sjöng i TV:s "På spåret".  Men Ulf Dageby är ju alltid Ulf Dageby. Hör honom här (dock från ett annat tillfälle) med Dylans "Bara om min älskade väntar"Matkonsulatet!
Idag var det tapaslunch med Doris på Matkonsulatet. Också där var det full rulle och i det närmaste fullsatt. Och osannolikt god mad.
Jag har tidigare länkat till en artikel i tidningen "Mitt i Kungsholmen". För den som läser spanska finns också en artikel i "El Periodico" här. Eller till och med på katalanska för den som så önskar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar