söndag 6 juni 2010

Hundrasju unika besökare

Nu har jag haft Google Analytics installerat på bloggen i en månad. Det har under den tiden varit 336 besök, varav 107 helt unika besökare. De har tittat på 530 sidor eller i genomsnitt 1,58 sidor per besökare. Den genomsnittliga tiden per besök på sidan har varit en minut och elva sekunder.

De flesta besök har kommit från Sverige. Inte mindre än 37 olika städer och orter i hela landet är företrädda. Men det finns också trogna läsare i Finland, Ryssland och Tyskland. Ströbesök har kommit från Frankrike och Storbritannien. Men var är Norge? Under min yrkesverksamma tid var jag, likt Björn Afzelius, mer populär i Norge än i Sverige. En norrman som jag berättade det för undrade: "Är det bra det?"

De flesta har kommit direkt till webbsidan, men ungefär en fjärdedel av besökarna har kommit dit genom att de sökt med någon sökmotor. Det kan vara intressant att se vilka sökord som har lett till flest besök. Här är (utöver de som sökt på Henry Bäck eller på Hjärtat av Bergslagen) topp sju av sökord:

1 Granstrunt
2 Roger Lundgren
3 Gök
4 Iris Widing
5 Barbro eller macken Bernshammar
6 Åsby kött
7 Jesus rensar templet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar