onsdag 21 december 2016

Här var det rock and roll

Vi har tillsammans med våra goda vänner Lisbet och Sune varit på rockkonsert i Västerås fina konserthus. Det var det alldeles utomordentliga coverbandet "The Refreshments" som uppträdde tillsammans med Louise Hoffsten. Det var rock and roll av bästa 50-talssnitt. Publiken kan delas upp i tre kategorier: De flesta tillhörde rekordgenerationen som åtminstone så smått började bli könsmogna under detta fantastiska femtiotal. Det såg nog ut som om det var denna grupp som dominerade i publiken. De som likt Ingrid, Lisbet och Sune gick i kolt på 50-talet, och slutligen en liten minoritet som den gången det begav sig inte ens var en glimt i sin faders öga. Utöver en minoritet i publiken skulle jag tro att både vokalisten och bandmedlemmarna tillhör denna tredje grupp.

Även om majoritetsgruppens valspråk är "We are the first generation ever. We even invented the very concept of a generation" tog sig entusiasmen försiktiga uttryck. Man måste ju akta lårbenshalsen och inte minst lilla hjärtat. Men jävligt bra musik var det. Och med tryck. Emellanåt gick det att känna hur bröstbenet vibrerade.

Efter konserten var det drinkar i Skrapans sky bar. Konsertpublik fick mot uppvisande av biljetten tio procent. Man måste ju också tänka på de lite skrala pensionerna.


Rock and roll
Stadens ljus från Skrapans sky bar. Fotografens spegelbild i fönstret ger en air av mystik som i Victor Sjöströms "Körkarlen"

Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar