fredag 23 september 2016

Servicen var bättre i DDR än i Borgåsund

Septembersommarens sista skälvande dagar går över i höst. Och eftersom det var fredag tyckte vi att det var lämpligt med en utflykt. Fiskarn i Borgåsund, som vi handlat fisk av tidigare annonserar på sin hemsida att det finns enkla lunchrätter att intas på bryggan eller om vädret är dåligt för avhämtning. En fisklunch vid den vackra fjärden Freden lät verkligen lockande.

Även i butiken annonserades bryggluncherna.  Men ack, det var bara ett spel för gallerierna. Inte fanns det några lunchrätter, varken för direkt avätning eller avhämtning.

Men tänkte vi, då försöker vi med det vackert belägna Borgåsunds hamncafé där Freden mynnar ut i Galten. Till en början såg det lovande ut med skylten ”Hjärtligt välkomna till oss”. Och en ordentligt låst dörr. Här tog, visade det sig sommaren slut i augusti.

Håhåjaja, då återstod bara Värdshuset Gula Hästen i Strömsholm. Mindre vackert beläget mellan stallarna och väg 252. Maten där var verkligen inte att rekommendera. Det var så pass otäckt att jag helst inte vill prata om saken. Men öppet var det förstås.

DDR och de gamla öststaterna var berömda för sin kundovänlighet och dåliga service. Frågan är om inte Borgåsund och Strömsholm klår öststaterna i detta avseende.


Vi vill starkt avråda från lunch på något av de här besökta ställena.


Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar