måndag 8 september 2014

Sverigedemokraterna ställer upp med hemliga kandidater


Det nynazistiska partiet Sverigedemokraterna har gjort sig känt i kommunsverige genom att lämna tomma stolar efter sig i fullmäktigeförsamlingarna. Om det har kommit någon sverigedemokrat har det ofta utbrutit interna konflikter i partiet som slutat med avhopp. De få som har blivit kvar har om de nu gått på sammanträden inte öppnat näbben på fyra år. Läs här om vad som hände med de sverigedemokrater som valdes in i Västmanlands läns kommuner 2010.

Sverigedemokraterna i Kungsör tar nu representationen till en ny nivå: De ställer upp i valet med hemliga kandidater. Den lokala talespersonen säger till Bärgslagsbladet:

”Vi har i dagsläget fyra … partimedlemmar som ställer upp i kommunalvalet… Namn vill jag av hänsyn till de som ställer upp inte lämna ut … ”
En stilla undran är hur de ska bli valda om deras namn inte finns på valsedeln. Talespersonen har svar även på den frågan:
”…kandidaterna kommer att skriva dit sina egna namn när de röstar.”
Ja, på det sättet kommer de ju att få fyra röster. Där ser man.

Påse på huvudet eller dumstrut?

PS en lokal ombudsman meddelar i dagens tidning att orsaken till att det inte finns några namn är att man inte fått utdrag ur belastningsregistret ännu.


Blev det bättre så?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar