fredag 24 maj 2013

Bondfångeriet i full gångDet utrotningshotade Centerpartiet tar nu till nya grepp och försöker rekrytera somaliska invandrare till partiet. Centerpartiet i Fagersta har valt in tre somalier i den lokala partiavdelningens styrelse. Den avgående ordföranden säger att om man inte hade satsat på somalierna, skulle man ha varit tvungen att lägga ned Centerpartiet i Fagersta. Jag undrar om man har talat om för sina nya somaliska vänner:


  • Att Bondeförbundet (som Centern hette före 1957) hade en starkt rasistisk hållning. I det partiprogram som gällde till 1946 hette det att ” Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar.” Ledande bondeförbundare/centerpartister hade nära kontakter med svenska fascistiska organisationer.
  • Att den lokala folkomröstningen i Sjöbo 1988 för att stoppa kommunens flyktingmottagande drevs fram av det centerpartistiska kommunalrådet Sven-Olle Olsson.
  • Att 36 procent av Centerns sympatisörer tycker att det är en bra idé att Sverige ska ta emot färre flyktingar. Bara Moderaternas och Sverigedemokraternas väljare är markant mer negativa. (Källa: SOM)
  • Att partiledaren Annie Lööfs politiska förebild Margret Thatcher motarbetade sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och kallade Nelson Mandelas ANC för ”en typisk terroristorganisation”.
  • Att Centern är det parti som har den lägsta andelen utrikes födda bland sina kommunalt valda fullmäktige (2,4 procent). Till och med det nynazistiska Sverigedemokraterna har fler (5,6 procent) (Källa SCB).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar