fredag 17 maj 2013

Ja vi elskerFör att fira Norge spelar vi idag ”Ja vi elsker” inspelad 1980 av Norges mest hatade punkband Kaare og partiet. Kaare og partiet var Hamars första punkband och anses allmänt ha varit Norges mest impopulära band.

Vokalisten Ulf Knudsen hotades att bli skickad till mentalsjukhus och på gatan hemma i Hamar kunde folk säga ”Nei, er det ikke'n Ulf Knudsen? Er det ikke båndtvang på slike som deg?” (båndtvang = kopplingstvång [för hundar]).

På Youtube skriver ett fan:

Forbudt i NRK den ganga, og DET var eneste sted man kunne høre musikk fra Norge på den tida, med mindre man var så dritheldig (skitlyckligt lottad) å eie plata da. Kristiansand hvor jeg bodde var ikke akkurat sentrum for nyveiven den gangen. Men akkurat denne låta ble faktisk spilt på radio - fra dansk P3. I et program hvor de presenterte den gryende nyveiv og pønk bevegelsen i Norge. Jeg var solgt øyeblikkelig

Det är väl inte långsökt att tänka sig att namnet ”Kåre og partiet” syftar på högerpolitikern Kåre Willoch som var partiledare i Høyre 1970 – 1974, gruppledare i Stortinget 1970 – 1981 och statsminister 1981 – 1986. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar